У Львові втретє відкрили фестиваль класичної музики

09:18 4 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

3 серпня в Палаці Потоцьких розпочався масштабний Міжнародний фестиваль класичної музики «LvivMozArt».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради, де також розповіли: «Міжнародний фестиваль класичної музики «LvivMozArt» урочисто розпочали з виставки «Династія Моцартів: музика та література», під час відкриття якої арт-директорка фестивалю Оксана Линів запросила всіх на події фестивалю.
Оксана Линів зазначила: «Мрія про казку мистецтва міжнародного масштабу у Львові змогла втілитися значно швидше, ніж я сподівалась. З першого фестивалю у 2017 році ми маємо вісім-дев’ять днів концертів, вистав і виставок. Цього року «LvivMozAr» охопить дев’ять днів, більше 25 подій, більше 10 різних локацій та тисячі задіяних виконавців, музикантів і організаторів».

Директорка фестивалю також розповіла: «Цей фестиваль для нас є дуже особливим, бо саме цього року наш захід був прийнятий в міжнародну спільноту «European Mozart Ways», в яку мають право входити тільки ті фестивалі і міста, які безпосередньо історично пов’язані із творчістю династії Моцартів. Відтак Львів став єдиним містом з країн СНД, які мають право бути членами цієї організації».

Своєю чергою, директорка Фундації Моцартеум (Зальцбург, Австрія) Габрієлє Гамзауер повідомила: «Виставка «Династія Моцартів: музика та література» створена спільно з Фундацією Моцартеум в кооперації з Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького та Львівською національною бібліотекою імені Василя Стефаника. У нас у Зальцбургу Львів вже асоціюється з Францом Моцартом і ми їдемо сюди, як до родини. Ми дуже раді кожного року долучатися до організації фестивалю «LvivMozArt». Минулого року ми привезли оригінальну скрипку Моцарта, а цього року ми призвели експонати до частини виставки, яка називається «Династія Моцартів: музика та література». Це невеликі, але дуже цінні експонати, які львів’яни і гості міста зможуть споглядати впродовж цілого місяця».

«Виставка, присвячена 300-літньому ювілею Леопольда Моцарта, та чудово поєднюєься із цілою темою фестивалю «Музика і література». Серед експонатів виставки представлені листи Моцартів, першодруки історичних видань, портрети, художня графіка, музичні інструменти ХІХ століття , театральні елементи того часу. Покоління Моцартів (Леопольда, Вольфганга Амадея та Франца Ксавера), їхня творчість та діяльність змінила історію світової музики, об’єднала музичні традиції цілих країн», – поінформували також у міськраді.

Співзасновник фестивалю Олег Мацех наголосив: «Я сьогодні дуже щасливий, бо ми не тільки відкриваємо третій фестиваль «LvivMozArt», а робимо це в дуже незвичний спосіб – не концертом, а виставкою. Це показує, що для нас дуже важлива спадщина Моцарта. Наш фестиваль – це не тільки розвага і насолода від музики, а слідування до витоків класичної музики».

«Третій сезон фестивалю «LvivMozArt» триватиме до 11 серпня й пройде під темою «Музика і література». В рамках фестивалю відбудуться масштабні концертні постановки, витончені вечори камерного формату, перформанси, презентації та речиталі. Фестиваль об’єднає найкращих українських та світових музикантів, відкриє цікаві локації та заповнить найбільші концертні зали міста», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів