У Львові вшанували воїнів-захисників у Палаці естетичного виховання учнівської молоді

22:20 19 березня 2015 р.

Щемливим і проникливим став для присутній виступ поета Івана Пазина, син котрого загинув у серпні минулого року під Іловайськом

Щемливим і проникливим став для присутній виступ поета Івана Пазина, син котрого загинув у серпні минулого року під Іловайськом
Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер у прес-службі Міноборони, у літературно-музична зустрічі патріотичного спрямування «Нескорена душа козацького коріння» взяли участь учнівська молодь і студенти вищих навчальних закладів, ліцеїсти державного ліцею імені Героїв Крут та курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Львові, в Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбулася літературно-музична зустріч патріотичного спрямування «Нескорена душа козацького коріння». У заході взяли участь учнівська молодь та студенти вищих навчальних закладів, ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут, курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Вшанування воїнів-захисників, а також патріотів, які віддали своє життя за волю, незалежність Української держави розпочалося народним поминальним гімном «Пливе кача» та переглядом короткометражного документального фільму «Небесна сотня. Галицькі ангели» про загиблих на Майдані галичан. До присутніх віршованими рядками звернулися члени Української асоціації письменників Західного регіону відомі львівські поети Людмила Пуляєва та Іван Гентош.

Їхні твори були пронизані духом самовідданості, спрямованої на досягнення високої мети – готовності до захисту Батьківщини та спонукали не забувати подвиг загиблих Героїв, які віддали свої життя у боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет української держави. Щемливим і проникливим став для присутніх й виступ поета Івана Пазина, син котрого загинув у серпні минулого року під Іловайськом.

Своїми небагатослівними спогадами про участь в Антитерористичні операції поділилися також військові зв’язківці капітан Олег Керницький та прапорщик Валерій Панчук. Зокрема, вони розповіли про перебування на передовій та героїчний захист українськими військовослужбовцями Донецького аеропорту.

Як розповіла співорганізаторка заходу завідувач бібліотеки 58-го Будинку офіцерів Віра Керечан, обраний формат виявився напрочуд вдалим: «Таке спілкування є вкрай важливим для молодих людей в контексті формування їхнього світогляду, як відповідальних громадян правової держави. Крім того, воно здатне розбудити прагнення до відповідальної патріотичної поведінки, привити юнацтву шанобливе ставлення до подвигу та героїзму наших Захисників».

Мистецькі колективи професійно-технічних навчальних закладів подарували присутнім патріотичні хореографічні композиції, вокальні пісенні твори та авторську поезію. В межах акції відбулася й презентація книги «Вклоняємось доземно українському солдату», виданої колективом Центрального друкованого органу Міністерства оборони України – газети «Народна армія».

Завершилася літературно-музична зустріч спільним виконанням Державного Гімну України. Про це повідомили сьогодні, 19 березня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів