У Львові вшанували Героя України Бориса Возницького

11:44 17 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Родина, друзі, представники влади та митці поклали квіти до могили багаторічного директора національної галереї мистецтв і вшанували нашого видатного земляка молитвою.

«16 квітня, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять Героя України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького», – повідомили в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Родина, друзі, представники влади та митці поклали квіти до могили Бориса Григоровича та вшанували видатного земляка молитвою. Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний у своєму зверненні до громадян зазначив: «Завдяки численним проектам, які встиг реалізувати Борис Возницький, сьогодні ми маємо можливість побачити збережені пам’ятки культури. Бориса Григоровича немає, а куди поїхати і побачити нашу давнину є. Наступні покоління мають на чому виховуватись. І це, мабуть, і є найкраща пам’ятка  про Бориса Возницького».

Заступник  генерального директора Львівської національної картинної галереї імені Бориса Возницького Галина Дорощук вважає, що життя Бориса Григоровича є прикладом відданості Богові і людям, чесності та порядності. Директор національного музею «Батурин» Наталя Реброва висловила Борису Возницькому щиру подяку за його безцінний внесок у відродження єдиного в Україні гетьманського палацу.

Директор історично-краєзнавчого музею у Винниках Ігор Тимець зазначив, що усі українські музеї – це пам’ятники творчості Бориса Григоровича Возницького. Лариса Борисівна, донька Бориса Возницького щиро подякувала усім присутнім, а також розповіла про продовження великих діл, які її батько, на жаль, не встиг завершити. До урочистого заходу вшанування пам’яті Бориса Возницького також долучилась Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів