У Львові відзначили родини борців за автокефалію

17:30 17 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У суботу, 17 серпня, у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулися урочистості, присвячені 30-річчю третього відродження Української автокефальної православної церкви.

Про це повідомили в суботу, 17 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Спочатку у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької погасили пам’ятну марку, а відтак провели урочисту академію. Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко вручив відзнаки родинам двох автокефальної православної церкви, які одними з перших відроджували автокефалію українського православ’я».

«Дипломами від громади Львова відзначено за вагомий внесок у розвиток духовності, культури й моралі та з нагоди 30-ї річниці третього відродження УАПЦ відзначено родину Патріарха Димитрія (Яреми). Відзнаку отримали його син Данило та донька Віра», – поінформували також у міськраді.
«Дипломами від громади Львова відзначено за вагомий внесок у розвиток духовності, культури й моралі та з нагоди 30-ї річниці третього відродження УАПЦ

відзначено родину Патріарха Мстислава (Скрипника). Відзнаку отримали його онук Володимир з дружиною», – розповіли також у міськраді.

«В урочистостях взяв участь Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній, який вчора прибув до Львова на святкування 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ», – повідомили також у міськраді.

Блаженніший Епіфаній зазначив: «На свято Преображення Господнього 19 серпня 1989 року настоятель храму святих апостолів Петра і Павла тут у Львові, протоієрей Володимир Ярема з духовенством та громадою оголосили про відкинення неканонічної московської влади над українською церквою, чим і було покладено початок нового етапу утвердження нашої Помісної Церкви як Автокефальної. Про своє рішення в той час вони сповістили вірних в Україні, за кордоном, а також і Вселенського Патріарха Димитрія. Від цього часу знову, після десятиліть заборони з боку радянської влади, ім’я вільної Української Автокефальної Православної Церкви вголос залунало на рідних землях Батьківщини».

«Утвердження української церковної ідентичності – справа боротьби за власну помісну традицію та за право сповідувати православну християнську віру, прийняту нашими предками понад тисячоліття тому. Це справа не одного десятиліття чи століття, і вона є загальнонародною, і має значення для всього Вселенського православ’я. Ми маємо собі твердо усвідомлювати, а також і свідчити для інших, що справа Автокефалії нашої Церкви має історично значно ширший контекст», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів