У Львові відзначили кращих працівників музеїв

16:40 18 травня 2018 р.

Фото до новини

У міськраді запевнили: «Переможці у кожній номінації отримають від міста премію у розмірі 25 тисяч гривень».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 18 травня: «Традиційно кожного року до Дня музеїв у Львові обирають кращих працівників музейної сфери. Сьогодні церемонія відзначення відбулася у Львівському національному літературно-меморіальному музеї імені Івана Франка. Нагороди вручив міський голова Андрій Садовий. Переможці у кожній номінації отримають від міста премію у розмірі 25 тисяч гривень».

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда заначила: «Ми сьогодні будемо нагороджувати переможців конкурсу на кращих музейників. Цей конкурс уже відбувається з 2011 року. Ми маємо шість номінацій. Цього року на шість номінацій подалося 26 музейників, а переможцями стали 10. Три авторські групи і три музейники. Ми сьогодні будемо з вами говорити не лише про роль музею в культурі, в житті міста Львова, а як роль просвітницьку і невід’ємну частину кожного з нас».

Переможці конкурсу в номінації «Збереження музейного фонду» – автори комплексної реставрації «Загорівсько-Вощатинський іконостас» (1722) славетного українського живописця доби бароко Йова Конзелевича – творча група Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (завідувач реставраційної майстерні темперного живопису Любомир Магінський, завідувач сектору темперного малярства науково-дослідного реставраційного відділу Іванна Дубницька, художник-реставратор вищої категорії Ірина Мельник.

Переможці конкурсу в номінації «Популяризація фондових збірок» – автори проекту «Портрети міста. Львів кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ століть» – авторська група Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (завідувач відділом українського мистецтва ХІХ – початку ХХ століть Оксана Жеплинська та завідувач відділом виставково-експозиційної та науково-освітньої роботи
Роман Зілінко).

Переможці конкурсу в номінації «Міжнародна діяльність» – авторська група Львівського історичного музею (його директор Роман Чмелик і головний зберігач фондів Світлана Хавалко) за вагомий внесок у реалізацію міжнародних проектів та виставок у музеях Польщі та Литви: «Замки і палаци України», «Львів у графіці» «Відновлення пам’яті. 150-річчя з дня народження князя кардинала Адама Стефана Сапєгі», «2900 років Національного закладу ім. Оссолінських, «Розвіяні чужими вітрами» у співпраці з польськими та литовськими музейними інституціями.

Переможець конкурсу в номінації «Розвиток музейного маркетингу» – учений секретар Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Катерина Крамар – за організацію маркетингових заходів з метою залучення відвідувачів та промоції музею.

Переможець конкурсу в номінації «Впровадження нових форм роботи, інноваційна діяльність музеїв» – завідувач відділом «Музей-Арсенал» Львівського історичного музею Тарас Процак Зіновійович – за впровадження нових форм роботи з особливими категоріями відвідувачів.

Переможець конкурсу в номінації «Впровадження нових форм роботи, інноваційна діяльність музеїв» – головний зберігач фондів Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького Руслан Сірий Богданович – за реконструкцію та адаптацію електронної архівної програми «FotoStation» для повного електронного обліку музейної колекції та усіх форм документації в цифровому форматі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів