У Шевченківському гаю Львова відкриють виставку «Великдень на Жидачівщині»

16:32 9 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.vgorode.ua

Музей народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького уже вчетверте відкриє свої фонди, аби представити найкращі експонати під гаслом «Великдень нас єднає».

Про це повідомили у вівторок, 9 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Музейники щиро запрошують усіх на урочисте відкриття виставки, що розпочнеться у четвер, 11 квітня, о 16.00 у Великому виставковому залі музею. Експозиція триватиме до 5 травня включно».

«Цьогорічна виставка присвячена Жидачівщині. Основну частину експонатів було зібрано у 1970-1980-х роках завдяки працівниці музею Ользі Ільків – багатолітньому політв’язневі радянських таборів. Виставка «Великдень на Жидачівщині – надзвичайна можливість ознайомитися зі своєрідною етнографічною «метрикою» краю з надзвичайно багатою традицією, в основі якої яскрава барва, несподіваний взір і, безперечно, самобутній світогляд життєлюба. На виставці буде представлено предмети побуту, обрядовий посуд, гончарні вироби, писанки та святковий одяг жидачівчан», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів