У Львові відбулося загальноміське освячення води

18:30 19 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У неділю, 19 січня, на свято Богоявлення на площі Ринок у Львові традиційно відбувся щорічний чин освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій міста.

Про це повідомили в неділю, 19 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що до спільної молитви та колядування долучилось чимало львів’ян та гостей міста, котрі змогли взяти додому освячену воду. Святкування розпочалося вітання колядками від львівських хорів, зокрема – хору «Ставрос» Львівського ставропігійного братства св. апостола Андрія Первозванного, хору «Покрова» Покровської парафії ПЦУ та етно-гурту «Йордана».

А з 13.30 відбувався загальноміський екуменічний молебень та освячення води за участю духовенства усіх християнських конфесій міста. Чин освячення води, відповідно до графіку, очолив Митрополит Львівський ПЦУ Макарій. Традиційно кожен охочий міг після освячення води взяти її додому.

Заступник директора «Львівводоканалу» Юрій Свізінський зазначив: «Об'єм резервуару – 1500 літрів. Торік цього обсягу вистачило для усіх охочих. Ми ретельно стежимо за технічним станом резервуару, виконуємо дезінфекцію та промивку. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачали на площу Ринок з допомогою автоцистерни підприємства».

Як інформував «ЩЛ», 24 січня гурт «Lux Mundi» спільно з хором «Taize Lviv» та великим збірним оркестром влаштують у «Центрі Довженка» велике різдвяне дійство.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів