У Львові відбудеться міжнародний музичний марафон пам’яті Василя Сліпака

16:48 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У суботу, 29 червня, у день, коли снайперська куля забрала життя оперного співака, учасника бойових дій на сході України Василя Сліпака, розпочнеться третій відкритий міжнародний музичний марафон.

Про це повідомили в четвер, 27 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «ІІІ Відкритий міжнародний музичний марафон пам’яті Героя України, кавалера орденів «Золота зірка» та ордену «За мужність І ступеня», оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, добровольця і громадського діяча Василя Сліпака, який героїчно загинув біля селища Луганське в Донецькій області, виконуючи бойове завдання і прикриваючи своїх побратимів, триватиме з 29 червня до 2 липня».

«Упродовж чотирьох днів в Україні, Франції, США звучатиме присвята «Тиха музика для роздумів» – саме так згадуватимуть видатного співака, великого українця. Чотириденний музичний марафон розпочнеться 29 червня о 09:00 у Львові поминальною Літургією в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла і продовжиться поминальною молитвою та посвяченням пам’ятника Василю Сліпаку на Личаківському кладовищі об 11:00. Зі Львова того ж дня марафон перенесеться до Франції: у м. Лє-Ренсі звучатимуть арії з улюблених опер Василя Сліпака», – поінформували також в Львівської облдержадміністрації.

«Французькому місту Лє-Ренс відгукнуться українські міста: Чернівці – органною та вокальною музикою (обласна філармонія, 17.00) та Дніпро, де прозвучить присвята «Дніпро пам’ятає» (Дніпровський український музично-драматичний театр). О 19.00 у різних кінцях світу музичне вшанування пам’яті Василя Сліпака продовжать у Нью-Йорку – концертом в Українському музеї «Тиха музика для роздумів», а також у Львові – твором Йозефа Гайдна «Сім останніх слів Ісуса Христа» (храм святих апостолів Петра і Павла). Перший день марафону завершиться у французькому місті Юзес «Реквіємом» Габрієля Форе», – розповіли також в Львівської облдержадміністрації.

«Наступного дня музичну присвяту пам’яті Василя Сліпака продовжать міста України – Біла Церква (концерт органної та камерної музики, 18.00) і Тернопіль («Україна пам’ятає», обласна філармонія, 17.00). Того ж дня, о 19:00 концерти синхронно розпочнуться в Хмельницькому («Опера для роздумів», обласна філармонія) та Львові («Тиха музика: Валентин Сильвестров, Богдана Фроляк», Львівська національна філармонія)», – повідомили також в Львівської облдержадміністрації.

«Потім марафон триватиме одночасно з 19.00 у Маріуполі (Маріупольська філармонія), Харкові («Літургія святого Іоанна Златоуста» Євгена Станковича, Харківська філармонія), Івано-Франківську (музична присвята «Я там, де небо починається...», обласна філармонія) та Парижі (камерний концерт «Європа в музиці», Український культурний центр імені Василя Сліпака). Завершиться ІІІ Міжнародний музичний марафон пам’яті Василя Сліпака концертом «Валентин Сильвестров: Простір Пам’яті» у Києві, який розпочнеться 2 липня о 19.00 у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України імені Петра Чайковського», – розповіли також в Львівської облдержадміністрації.

«Пам’яті видатного співака присвятять своє виконання лауреати Першого конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака: Віктор Янковський і Владислав Тлущ (Львів), Анна Твердова (Київ), Софія Кошелєва (Дніпро), які виступатимуть поряд з відомими солістами і провідними музичними колективами», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів