У Львові відбудеться конкурс кінопроектів

15:32 16 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

У п’ятницю, 16 серпня, на засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення про затвердження «Положення про конкурс кінопроектів Львівської кіно комісії».

Про це повідомили в п’ятницю, 16 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «На 2019 рік у міському бюджеті передбачені кошти на проведення цього конкурсу в сумі 215 тисяч гривень. Мета проведення конкурсу — пожвавлення процесів кіновиробництва у регіоні через надання фінансової підтримки з міського бюджету Львова на реалізацію проектів ігрових, документальних, експериментальних та анімаційних фільмів шляхом проведення відкритого конкурсного відбору».

«Головним організатором конкурсу є Міський палац культури імені Гната Хоткевича.
Участь у конкурсі кінопроектів зможе брати будь-який громадянин чи декілька громадян України (у співавторстві) віком від 18 років, якщо їх роботи за формою та змістом відповідатимуть вимогам конкурсу», – поінформували також у міськраді.

«Не мають права брати участь у конкурсі оголошені члени конкурсної комісії, співробітники, представники управління культури департаменту розвитку та Львівської кінокомісії, їхні родичі, а також співробітники дилерів, дистриб’юторів та представники підприємств, які мають безпосередній стосунок до головного організатора», – розповіли також у міськраді.

«Учасників конкурсу кінопроектів оцінюватимуть за такими критеріями – «Оригінальність ідеї, актуальність тем», «Драматургічна якість сценарію»,
«Соціальна важливість», «Режисерське бачення»,«Продюсерське бачення», «Творчий потенціал авторської групи», «Відповідність ліміту витрат масштабам кінопроекту», «Наявність інших джерел фінансування», «Інноваційність технічних вирішень знімального процесу», – повідомили також у міськраді.

«Визначення переможців проводитиметься через обрання конкурсною комісією. Переможці отримають повне чи часткове фінансування, а також консультаційну та промоційну підтримку організатора конкурсу та Львівської кінокомісії. Сума фінансування щодо кожного проекту буде визначатись окремо та становитиме не більше 50 тисяч гривень на один фільм», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів