У Львові створюють фільм про історії дзвіниць львівських храмів

15:05 9 липня 2021 р.

Фото до новини

9 липня у Львівській міській раді відбувся прем’єрний показ перших трьох фільмів зі серії «Дзвіниці львівських храмів».

Про це інформує портал депутатів ЛМР, пише DailyLviv.

Депутат Львівської міської ради, голова Клубу української греко-католицької інтелігенції Роман Грицевич повідомив, що дві громадські організації нашого міста – Клуб української греко-католицької інтелігенції та ГО «Дзвіниця» об’єднали свої зусилля і почали створювати фільм «Дзвіниці львівських храмів».

Настоятель  Собору Святого Юра у Львові отець Роман Кравчик наголосив на тому, що дзвін біля храму, для церкви, парафії – дуже важлива річ. Отець Роман, зокрема, сказав: «Дзвони – це символ ангелів, вони нам несуть звістку. Кожен дзвін мав свою мелодію – дзвін на похорон,  на пожежу, на буденну Службу Божу, на недільну Літургію, на парастас».

«Мої предки - переселенці з Ряшева. Коли була операція «Вісла» і коли їх виселяли, то дідусь з бабусею не брали ні комоду, ні шафи, а брали церковні дзвони і везли їх сюди. Ці дзвони є до сьогодні. Люди гордилися дзвонами і старалися після себе залишити історію. Тому те, що ви робите аби донести до нашого покоління історію дзвонів – це потрібно. На жаль, ми маємо одиниці добрих дзвонарів. Думаю, що найближчим часом церква навчить дзвонарів, відповідальних осіб правильно дзвонити на кожний поклик потреби церкви і місцевості, де ті люди перебувають. Бажаю вам гарно творити добрі справи, щоб вічно жити і після себе щось залишити», - наголосив отець Роман Кравчик.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів