У Львові створять Муніципальну галерею мистецтв

15:15 9 жовтня 2019 р.

Будинок №11 на вулиці Стефаника у Львові

Будинок №11 на вулиці Стефаника у Львові
Фото: pslava.info

Виконавчий комітет ЛМР ухвалив у середу, 9 жовтня, рішення про створення у Львові Муніципальної галереї мистецтв.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Галерея буде підрозділом Палацу культури імені Гната Хоткевича й буде розташована на 260 квадратних метрах на вулиці Стефаника, 11».

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Цим рішенням ми розпочинаємо напрацювання по проектно-кошторисній документації, робочій групі і юридичній особі, яка буде на базі Палацу Хоткевича. Плануємо, що впродовж півтора місяці буде тривати робота над проектом, після чого готуємось до експертизи, тендеру і початку ремонтних робіт. До березня наступного року об’єкт буде готовий».

«На засіданні сесії Львівської міської ради було прийняте рішення про надання Міському палацу культури імені Гната Хоткевича в оренду нежитлових приміщень на вулиці Стефаника, 11, з метою створення там Муніципальної галереї мистецтв та облаштування сучасного мистецького простору», – поінформували також у міськраді.

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «На останньому пленарному засіданні ми прийняли рішення щодо надання приміщення для міської комунальної картинної галереї. А поруч з ним місто облаштує сучасний науковий центр. Я б хотів, що ми вели ремонтні роботи по цих об’єктах синхронно і робили це максимально швидко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів