У Львові розпочався вже шостий «Alfa Jazz Fest» (відео, оновлено)

11:50 25 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

На відкриття джазового фестивалю прийшли півтисячі слухачів.

24 червня у Львові розпочався VI міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest 2016». Відкривав фестиваль український піаніст Вадим Неселовський. Гостям фестивалю він зіграв свою композицію «Пори року».

Піаніст розповів: «Сцена у Львові для мене особлива. За останні два роки мої стосунки з цим містом перейшли в бурхливу любов. І результат цієї любові – програма, яку ми протягом 8-ми днів у поті чола репетирували із чудовим оркестром «INSO-lviv».

На перший виступ цьогорічного джазового фестивалю прийшли більше півтисячі глядачів. Багато людей стояли на спеці далеко від сцени. Ольга Середньова розповіла: «Ми з чоловіком приїхали до Львова спеціально із Одеси, щоб послухати Вадима. Дуже любимо його музику. Важко стояти – жарко. Проте будемо до кінця. Така музика варта цього».

Організатори зазначили: це був дуже символічний початок фестивалю. Бо першим на сцену вийшов львівський симфонічний оркестр «INSO-lviv». Вони грають класику. Усе змінила співпраця з Вадимом Неселовським. На сцені злилися українська й американська школа, новаторський джаз і вічна класика.

Міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest» проходить у Львові вже вшосте. За чотири дні на сцені фестивалю виступлять понад 100 музикантів із 14 країн світу. Про це повідомили сьогодні, 25 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Творчий куратор «Alfa Jazz Fest» Олексій Коган розповів: «На львівських сценах виступлять двадцятикратний володар «Греммі» Пет Метіні, Артуро Сандоваль, в якого десять «Греммі», а також знані музиканти Брендфорд Марсаліс, Курт Еллінг, Даян Рівз, Есперанса Сполдін, група Ларса Даніельссона, тріо Мішеля Каміло, а також переможниця цьогорічного Євробачення українка Джамала. Родзинкою фестивалю будуть спільні проекти світових зірок разом із українськими виконавцями».

Концерти «Alfa Jazz Fest» традиційно будуть проходити на трьох сценах. На площі Ринок та біля Палацу Потоцьких вони будуть загальнодоступними, а на головну сцену фестивалю імені Едді Рознера у парку культури та відпочинку можна буде потрапити за квитками.

Проте й ті, хто не спроможний придбати вартісну перепустку, не будуть обділені музичною феєрією. Все, що відбуватиметься на елітній сцені, буде спроектовано на екран у фан-зоні, розміщеній неподалік. Про це повідомив сьогодні, 25 червня, кореспондент агенції Укрінформ.

Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли:

«24 червня у Львові розпочався один із найкращих європейських фестивалів Alfa Jazz Fest. На кілька днів місто Лева вже вшосте порине у світ неповторного джазу. Святкову атмосферу створюватимуть музиканти зі світовим ім'ям та талановиті українські виконавці.

Привітав гостей та учасників свята із початком грандіозної джазової події і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, який наголосив: «Alfa Jazz Fest» – це непереверщена джазова подія. І сьогодні для Львівщини – це візитна карточка, яка репрезентує наш регіон на карті всього музичного світу. Я переконаний, що зацікавлення, яке викликає цей фестиваль, затьмарює багато інших подій. Адже такі заходи проводять лише у регіонах, які викликають довіру».

Цього року на головній сцені концерти відбуватимуться протягом п'яти днів. Публіці представлять легендарні проекти за участі відомих джазових музикантів зі світовим ім'ям та талановитих українських виконавців. Зокрема заграють відомий американський піаніст Вадим Неселовський, нідерландський піаніст Міхіель Бортслап та інші. Також унікальна нагода для українських музикантів – воркшоп відомого американського піаніста, аранжувальника та композитора Майкла Абене.

Вперше з історію фестивалю виступить переможниця цьогорічного конкурсу Євробачення Джамала із унікальною програмою «The Soul of Jamala». Загалом протягом п'яти фестивальних днів учасники музичного свята матимуть змогу насолодитися добірною музикою, відвідати кінопокази, майстер-класи тощо.

Повну програму та інформацію про фестиваль можна знайти на сайті www.alfajazzfest.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів