У Львові стартував благодійний аукціон збору коштів на потреби військових

10:30 15 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

У приміщенні Музею етнографії і художнього промислу Інституту народознавства НАН України експонують виставку мистецького аукціону «До перемоги разом!».

На проект «До перемоги разом!» відгукнулась творча спільнота, воїни-митці, які не складають свою зброю: пензлі, різці, долота. В майстернях, на вулицях малюють, різьблять, чарують над склом, металом, аби перемогти ворога.

Мета цього аукціону – зібрати кошти на потреби військових. На виставці представлені 130 творів, які надали митці та колекціонери з усієї України.

19 червня цього року всі роботи будуть виставлені на мистецький аукціон. Завідувач відділом Музею етнографії і художнього промислу Інституту народознавства НАН, мистецтвознавець Оксана Козинкевич, розповіла:

«Війна постукала у двері кожної української домівки. Немає  жодної родини, якої б це не стосувалось. Тисячі синів України відстоюють честь України в зоні АТО. Подвиги наших героїв стукають в наші серця.

Сьогодні з нами мав би бути Володимир Боднар, який загинув поблизу міста Попасної разом з військовослужбовцями Національної гвардії України полковником Андрієм Соколенко та солдатом Іваном Попілем. Володимир Боднар опікувався військовослужбовцями та дуже багато допомагав військовій частині Національної гвардії. Перед виїздом на схід, його дружина Леся принесла нам ікону Архангела Михаїла, яка представлена сьогодні в цьому залі». 

На виставку були запрошені військовослужбовці Галицької бригади Національної гвардії України, якою так опікувався волонтер Володимир Боднар. Заступник голови правління ЮНЕСКО в Україні Михайло Кот розповів: «Ця виставка мала відбутись раніше, але як звичайна виставка творів мистецтва для збору коштів військовим, але після трагічної загибелі нашого друга Володимира Боднара та його товаришів з Національної гвардії ми вирішили присвятити її Володимиру, а зібрані кошти віддати на потреби нашого війська».

Виставка мистецького аукціону «До перемоги разом!»  проводиться за підтримки міського голови міста Львова Андрія Садового. Авторам робіт мистецького аукціону Оксаною Козинкевич були вручені подяки.

Про це повідомили в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів