У Львові розпочинають реставрацію Королівської кам’яниці

16:07 29 липня 2024 р.

Фото до новини

За останні кілька років це вже другий проєкт з реставрації будинку на площі Ринок.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com

Роботи повністю профінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка». 

На Львівщині незабаром відреставрують фасад палацу Корнякта (Королівської кам’яниці) – відділ Львівського історичного музею, що на площі Ринок, 6. Роботи повністю профінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка».  

«Завершився кількалітній процес, який включав перемовини з Національним інститутом польської культурної спадщини за кордоном "Полоніка", обстеження фасаду будинку, виготовлення проєктно-кошторисної документації та погодження її компетентними органами, визначення виконавця робіт, отримання усіх необхідних дозволів на початок робіт. Усі витрати по реалізації цього надзвичайно важливого проєкту взяла на себе "Полоніка". Завершення робіт передбачено в кінці наступного року»,  – повідомляють у Львівському історичному  музеї.

За останні кілька років це вже другий проєкт з реставрації будинку на площі Ринок, який реалізує Львівський історичний музей у співпраці із закордонними партнерами.

Перший досвід стосувався Чорної кам’яниці, реставрація якої здійснювалася за фінансової підтримки Сполучених Штатів Америки.

Свою другу назву – Королівська камя’ниця – цей будинок отримав через те, що ним володів Ян Собеський, у якому пізніше був розташований музей його імені. Зараз цією пам’яткою, яка має виняткову історичну та архітектурну цінність, опікується Українська держава.

Таким чином, співпраця Львівського історичного музею та Полоніки спрямована на збереження і популяризацію  спільної культурної спадщини, яка входить до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів