У Львові розпочався традиційний фестиваль

17:48 12 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Фестиваль «Ніч у Львові» триватиме до 12-14 липня у Львові відбудеться

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Насичена програма фестивалю «Ніч у Львові», живі емоції, неочікувані локації, неймовірні перевтілення, цікаві люди, незвичні інтерпретації та прекрасна атмосфера нікого не залишать байдужим».

Організаторка «Ночі у Львові» Марта Іванишин зазначила: «Фестиваль «Ніч у Львові» – це велика командна робота, до якої задіяне усе місто. Під час фестивалю майже всі музеї міста, близько 50 установ, будуть працювати до ночі. Приємним є те, що будуть працювати й храми міста – вперше Собор Юра відкриває екскурсію їхніми балконами та будуть традиційні екскурсії хорами Гарнізонного храму».

Марта Іванишин також розповіла: «У Музеї народної архітектури і побуту можна буде побачити багато театралізованих дійств. В Національному музеї імені Андрея Шептицького – майстер-класи і навіть діджей-вечірки, які раніше ми ніколи не проводили в рамках нашого фестивалю. Та й загалом на всіх локаціях буде багато цікавого, тому ми гостинно запрошуємо гостей та мешканців міста на «Ніч у Львові 2019». Будемо шукати ангелів разом».

«Цьогорічна тема фестивалю – проект «Ангелотворення», який спільним з Павлом Гудімовим та його виставкою «Ангели». Відтак найцікавішою локацією Фестивалю є дворик Ратуші, де, окрім мистецьких перформансів, можна буде створювати власних ангелів», – поінформували також у міськраді.

Організатор та ідейник арт-виставки «Ангели» Павло Гудімов зазначив: «Надзвичайно важливо, що Львів має свою «Ніч музеїв». Важливо, що нічні активності оперують до культури. Цього року «Ангелотворення» повністю пов’язане з тим проектом, який ми робили останні три роки – виставка «Ангели». Ми вирішили зв’язати музеї однією площадкою, якою став дворик Ратуші. Це місце творення, де відбуватимуться наші «хеппенінги», де кожен своєю роботою доповнить «handmade» виставку ангелів. Львів чудово зберігся, не дивлячи на те, що у ХХ столітті було так багато різних неприємних історичних моментів. Ним опікуються особливі ангели»

«Упродовж трьох днів з 16:00 до 21:00 у внутрішньому дворику Ратуші відбуватиметься мистецька акція, де усі бажаючі зможуть творити Ангелів. Власне, Ангелів можна буде зробити у супроводі професійних художників, скульпторів та архітекторів у різних розмірах та техніках. Це може бути як щось дуже абстрактне, так і реалістичне. Немає ніяких меж у вираженні. Матеріали для виробів (дерево, текстиль, глина тощо) та робоче місце надаються. Майстерня «Ангелотворення» розрахована як для діток так і для дорослих», – розповіли також у міськраді.

«12 липня з 18:30 до 21:30 – лекція й майстер-клас «Моне, Мане і карімати» у музеї імені Андрея Шептицького (необхідна попередня реєстрація). 12-13 липня відбудуться екскурсії з професійними екскурсоводами по Личаківському кладовищі в пошуках скорботних ангелів», – повідомили також у міськраді.

«13 липня з 21:00 – перегляд хроніки 1929 року «Ангели Львова». Ці архівні ще жодного разу не були презентовані. Показ відбудеться тільки один раз», – поінформували також у міськраді.

«14 липня о 22:00 – професійні перформери із студії «Contemporary Dance Space Lviv» створюють пластичне дійство під музику Святослава Луньова, яка відтворюється на виставці «Ангели» в Музеї Пінзеля», – розповіли також у міськраді.

«У Гарнізонному храмі на гостей чекатимуть екскурсійні програми хорами та підземеллям храму, в рамках яких: можна дізнатися про минуле найбільшого храму міста; ексклюзивна нагода піднятись на хори, щоб роздивитись церкву з висоти та оглянути давній орган і його робочу систему; побачити вже відреставровану фреску XVIII століття, на якій зображена карта світу та багато інших речей; спробувати знайти вихід з найбільших підземель старого Львова; а також можна на власні очі побачити, як виглядав Львів у XIII, XV та XVIII століть», – повідомили також у міськраді та опублікували повну програма фестивалю «Ніч у Львові 2019».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів