У Львові реставрують розписи в органному залі

14:15 25 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівському будинку органної та камерної музики тривають ремонтні та реставраційні роботи.

Про це повідомили в четвер, 25 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Одним з таких етапів робіт є консервація знайдених фресок відомого майстра напрямку сецесії Яна Генрика Розена. Сьогодні з реставраторами, які виконують ці роботи, поспілкувався міський голова Львова Андрій Садовий, котрий відзначив позитивні зміни в роботі Органного залу, яким сприяли також і законодавчі зміни щодо затвердження керівників закладів культури на конкурсній основі».

«У січні 2018 року дирекція Органного залу звернулася до експертів-реставраторів, щоб обстежити стіни фойє, коридорів та вбиралень щодо наявності розписів перед запланованими ремонтними роботами. Шляхом зондування було підтверджено існування під шаром штукатурки та плитки у обох вбиральнях розписів авторства відомого майстра напрямку сецесії Яна Генрика Розена», – поінформували також у міськраді.

«Як зазначають в Органному залі, після року пошуків профільних ґрантів, меценатів, фахівців та подачі заявок, наприкінці червня 2019 року розпочались реставраційні роботи. Їх проводить українсько-польська група реставраторів. Дофінансовує поточні супровідні ремонтні роботи Органний зал із власних надходжень. Зараз виконано 60% робіт, завершення робіт заплановано до кінця вересня», – розповіли також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів