У Львові презентували триметрову ткану писанку (відео)

09:58 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: afishalviv.net

А біля Домініканського собору просто неба відкрили великодню виставку.


Відео: Парад Вишиванок

У Львові біля Домініканського собору просто неба відкрили великодню виставку «Галерея художніх писанок». Пасхальних яєць там зібрали до півсотні.

Унікальність їх у тому, що всі вони заввишки півметра-метр. А найбільша із них – ткана – сягає трьох метрів.

До створення унікальних півметрових писанок долучилися найкращі львівські митці, які нанесли на них не тільки традиційній народні орнаменти, а й мистецькі зображення, пише afishalviv.net. Організатор Фестивалю писанок Андрій Сидор розповів:

«Писанки дуже різноманітні. Їх творці намагалися відобразити в них своє бачення світу, побажання, захист від недоброї сили і навіть заклинання. Всі вони розрізняються стилістиці виконання, символічними елементами, частина писанок розмалювали маленькі художники, естрадні зірки-учасники музичного «Проекту Івасюк», відомі художники, серед яких Юрій Кох, Ольга Погрібна-Кох, Олександр Войтович світового живопису та інші».

Окрім того, до декоративного розпису писанки зможуть долучитись і всі охочі. На вулицях Львова розмістили кілька великих писанок, які гості фестивалю зможуть самостійно розмалювати. Народні майстри допоможуть їм освоїти це непросте ремесло та навчать малювати цікаві орнаменти.

На Великдень усі писанки виставлять на аукціон, а частину вилучених коштів віддадуть на благодійні цілі. Зокрема, на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для міської дитячої клінічної лікарні, зазначає ulvovi.info.

Також на Великдень на площі Ринок працюватиме «Пасхальний писанковий ярмарок», «Великодня арт-майстерня», пройдуть різні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудуться святковий великодній концерт та виступи християнських колективів.

Виставка писанок у Львові триватиме до 12 травня. Про це повідомляє сьогодні, 16 квітня, «ТСН.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів