У Львові презентували книги про жінок на війні

16:45 6 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У понеділок, 6 травня, у Львові розпочався перший в Україні форум військових письменників.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У перший день форуму, свої книги презентували письменники, які пишуть на сучасну військову тематику. Серед них – військові кореспондентки Євгенія Подобна та Наталя Нагорна. Книга «Дівчата зрізають коси» Євгенії Подобної – спогади  жінок-військових, які брали участь в російсько-українській війні у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014-2018 роках».

Євгенія Подобна зазначила: «Три з половиною роки я пропрацювала на війні. З часом мені захотілося написати більше про тих людей, яких я бачила. Я співавтор трьох книг про війну і автор однієї.  У книзі – 25 монологів дівчат, які воювали у різні періоди від чотирьох місяців до п’яти років. Це дійсно унікальні люди і дуже б хотілося, щоб всі прочитали про них, про їхні долі».

«Художню книгу «Повернутися з війни» із цікавими ілюстраціями презентувала також на форумв Наталя Нагорна, яка розповіла про війну крізь призму української родини. Форум триватиме  упродовж трьох днів на різноманітних локаціях, зокрема  Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, Франковому університеті, Будинку офіцерів, Академії сухопутних військ», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Упродовж форуму кожен охочий зможе придбати книги авторів. У межах форуму автори здійснять поїздки у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів