У Львові попрощалися з Романом Лубківським (відео, оновлено)

10:05 27 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Поета, громадського діяча й дипломата поховали на Личаківському кладовищі.

У Львові  прощалися із Романом Лубківським. Віддати шану видатному українцю прийшли сотні жителів міста.

Дипломат, письменник і громадський діяч помер 23 жовтня. Йому було 75. Віддати останню шану прийшли сотні львів’ян.

Відспівали письменника у Соборі святого Юра. Поховали на Личаківському кладовищі.

Роман Лубківський  був лауреатом  Національної премії імені Тараса Шевченка, премій Павла Тичини та Максима Рильського, а також кавалером Ордену «За заслуги» II і III ступенів.

Саме з його ініціативи була запроваджена традиція складання президентської присяги на Пересопницькому Євангелії. Окрім цього Роман Лубківський був депутатом першого скликання Верховної ради України та надзвичайним послом у Чехії та Словаччині.

Про це повідомили на телевізійному «5 каналі». Натомість у прес-службі міської ради розповіли «Щоденному Львову»:

«Львів сумує та прощається з відомим письменником і громадським діячем Романом Лубківським. Письменника поховали на Личаківському кладовищі», – повідомили сьогодні, 26 жовтня, 

«Провести в останню путь зібралися рідні та близькі Романа Лубківського, а також друзі, знайомі, голови міської й обласної влади. Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Сьогодні тут зібралися люди, які творять – творять Львів, творять Україну думкою, словом, образом, матеріалом. Це велика Божа ласка – вміти творити. Сьогодні ми прощаємося з великим українцем, великим львів’янином, який, можливо, мав не дуже сильний голос, але його слово завжди потрапляло у саму ціль.

Він міг сказати так, як інші мовчали, а говорив він завжди і сьогодні він говорить, і на небі він говорить, і він завжди буде з нами. І його сини, я переконаний, сповнять ті  його мрії, думки про Україну, адже він дуже багато мріяв і був доброю людиною. Ми сумуємо. Львів у скорботі. Пане Романе, вас завжди буде бракувати. Вічний вам уклін».

Як інформував «ЩЛ», у Львові помер поет, громадський діяч і дипломат Роман Лубківський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів