У Львові освятили накупольні хрести храму Софії Премудрості Божої (відео)

15:10 14 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

В Українському католицькому університеті відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року.

Урочистості з нагоди початку нового навчального року в Українському католицькому університеті розпочалися сьогодні, 14 вересня, Архиєрейською Літургією у церкві Блаженних мучеників УГКЦ на вулиці Стрийській, 29. Опісля процесія рушила до новозбудованої церкви на вулиці Козельницькій, де освятили капсулу під будову університетської бібліотеки та накупольні хрести храму Софії Премудрості Божої.

Ректор Українського католицького університету, отець Богдан Прах, якого, до слова, нагороджено, згідно з указом Президента України Петра Порошенка, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, зазначив із цього приводу:

«Починаємо новий навчальний рік з великим трепетом у серці. Бо викликів дуже багато. Сьогодні наша країна шукає своєї долі, яка має показати кожному українцеві, яким шляхом буде йти влада, ціла країна.

Ми маємо великі надії, мрії, що будемо жити в багатій, самодостатній, процвітаючій державі. Але самі бачимо, скільки є недоліків і який шлях мусимо пройти спільно, разом у духовному, національному, економічному відродженні. Ми усі переживаємо, але також беремо активну участь у цьому процесі. 

Зараз будуть вибори. Це велика відповідальність кожного громадянина. Наш голос може змінити ситуацію в країні. Не треба втікати, треба брати відповідальність і за те, до чого нас запрошують, щоб ми самі могли змінювати дійсність, в якій живемо, на краще. 

церква теж після 25 років виходу з підпілля є на певних поворотах, шукає нових доріг і потребує нас як університету.

Нещодавно відбувся собор, де миряни єпископам могли сказати, які є потреби в Церкви, як вони бачать новий шлях, нову дорогу в церкві. Церква має свою стратегію, і університет має свою стратегію. Це не є окремі стратегії, вони сильно доповнені. Бо університет – це церковний університет. Тому і наша велика відповідальність, кожного за своєю функцією: і ректорату, і працівників, і студентів. 

Я дякую всім за справді велику творчу наснагу, яку ви приносите до університету. Дякую за витривалість, за розуміння, коли щось не за вашою думкою. Дякую, що ви з великими надіями дивитеся в майбутнє, що ви є з нами. Слава Ісусу Христу!».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів