У Львові осучаснюють інфраструктуру Шевченківського гаю

16:30 6 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова провів виїзну нараду на місці осучаснення інфраструктури в Музеї народної архітектури та побуту.

Про це повідомили у вівторок, 6 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «В Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького ведуться роботи із будівництва інформаційно-освітнього центру та готується проектно-кошторисна документація на створення нового адміністративного корпусу. Також закінчують роботи з облаштування паркової зони. Сьогодні тут відбулася виїзна нарада за участі міського голови Львова Андрія Садового».

«Передусім було оглянуто територію паркувальної зони. У зв’язку з тим, що на минулій зустрічі піднімалося питання врегулювання питання з користування паркінгом не лише відвідувачами музею, а й мешканцями прилеглих територій, на нараді була озвучена ідея зробити окремий пост біля в’їзду на парковку, де одразу можна було б придбати вхідний квиток у музей, щоб зона паркування не була стихійною», – поінформували також у міськраді.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Коли ця парковка буде працювати, і будуть ті чи інші івенти, ми попробуємо спільно з дорожньою інспекцією та управлінням безпеки міста регулювати ситуацію в мікрорайоні, щоб не заставляли машинами територію, щоб був порядок. Це питання потрібно продумати з керівництвом музею, щоб була фінальна логістика».

«Додатково було обговорено питання паркування туристичних автобусів. Виконувач обов’язків начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика запропонував зробити для них окрему парковку біля діючого входу в Музей народної архітектури і побуту, адже якщо автобуси будуть заїжджати на нову паркувальну зону, то місця для автомобілів майже не залишиться», – розповіли також у міськраді.

«Відповідно, міський голова дав доручення повторно обговорити питання облаштування зони для паркування автобусів, «Інституту просторового розвитку» спільно з департаментом розвитку та управлінням транспорту дали доручення розробити концепцію паркінгу. Питання з подальшого облаштування території біля нової паркувальної зони залишилось відкритим», – повідомили також у міськраді.

«З одного боку красиво, щоб тут була зелена зона. Але з іншого боку — пускати автобуси до старого входу, а висаджувати людей тут, біля нового входу, це не дуже коректно. Тим більше, що дорога до діючого входу має стати пішохідною артерією, по якій теоретично може проїхати автомобіль, робоча техніка, але він повинен відчувати себе на чужій території. Питання облаштування там парковки для автобусів в мене дисонує», – зазначив Андрій Садовий.

«Окремо було проговорено облаштування пішохідної доріжки, яка веде до діючих кас музею. Її облагородження буде здійснено після побудови сучасного адмінкорпусу, після того, як дорогою перестане їздити важка техніка. Буде розроблено якісний проект з урахуванням всіх технічних процесів його реалізації. Щодо будівництва інформаційно-освітнього центру, то у міського голови був ряд зауважень.», – поінформували також у міськраді.

Андрій Садовий наголосив: «Це мало бути увіковічення пам’яті Климентія Шептицького, це мав бути центр найвищої якості. Я просив робити цей проект якісно, як для себе. Мені дали слово, що все буде зроблено перфектно. Але виходить так, що мене обдурили».

Керівник департаменту містобудування ЛМР Володимир Цабак зазначив: «У проекті були передбачені «подушка» та гідроізоляція. Змін до проекту не було».

«Міський голова Львова дав доручення департаменту містобудування продумати всі ці деталі, щоб будівництво інформаційно-освітнього центру відбувалось належним чином. На виїзній нараді були обговорені питання можливого доїзду до музею громадського транспорту чи окремих шатл-басів на свята та будівництво сучасного адміністративного корпусу», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів