У Львові організують благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

18:00 10 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

5 травня в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького відбудеться щорічний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом».

Про це повідомили в середу, 10 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Цього разу це особливе дійство буде в межах «Дня міста». Уже водинадцяте фестиваль організовує БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ. Організатори запрошують долучатися волонтерів».

«У програмі цьогорічного фестивалю – архиєрейська літургія з перекладом жестовою мовою, з 14:00 до вечора традиційно лунатиме концерт за участі українських відомих музикантів. Виступатимуть відома львівська співачка Соломія Чубай з гуртом «Джалапіта», гурт «Дико Brass», гурт «Popry vse», «ХАС» та всі охочі заведуть «Кривого танця» зі Софією Фединою», – поінформували також у міськраді.

«Окрім того, діятимуть до 15 різнопланових майданчиків. Цьогорічною особливістю буде «Великодній пробіг», який залучить присутніх до спортивного драйву», – розповіли також у міськраді.

«Не бракуватиме і творчих ноток. Усі охочі зможуть навчитися розписувати пряники, створювати віночки з лози, відкриють для себе незвідані грані писанкарства. Серед спікерів інтелектуального майданчика буде засновник Духовно-психологічної порадні, отець Тихон Кульбака, керівник програми «Етика-політика-економіка» в УКУ Юрій Підлісний. Окрім того, всі охочі зможуть долучитися до молитви Тезе. Діятиме дитячий майданчик із забавами та аніматорами. Традиційно будуть гаївки і благодійна лотерея», – повідомили також у міськраді.

Директор БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ, отець-диякон Ігор Колбасюк, розповів: «Щорічно фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» – це територія радості, затишної родинної атмосфери, драйвових молодіжних забав, гарної української музики та змоги відкрити двері свого серця не лише для вузького родинного кола, але для мешканців міста, які у часі фестивалю відчувають особливе єднання»

«Цьогоріч фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» має чотири благодійні цілі: 1) підтримку хірургічного відділення Шпиталю Шептицького, яке через брак фінансування та відсутність сучасного обладнання припинило діяльність у 2013 році; 2) пітримку соціального служіння церкви для нечуючих; 3) підтримку католицької освіти (розвиток освітнього «Центру Дзеровича»); 4) підтримка праці церкви з молоддю», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів