У Львові оприлюднили програму святкування Різдва

12:40 20 грудня 2019 р.

Фрагмент програми святкування Різдва у Львові

Фрагмент програми святкування Різдва у Львові
Фото: city-adm.lviv.ua

Різдвяно-новорічна казка у Львові об'єднає гостей та мешканців міста теплими та щирими емоціями.

Про це повідомили в п’ятницю, 20 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що під час зимових свят на мешканців та гостей Львова очікує цікава та насичена подіями програма. На сайті ЛМР також оприлюднили програму святкування Різдва.

Зокрема, 24 грудня о 18.00 розпочнеться відкриття різдвяної шопки біля міської Ратуші за участі Наталі Половинки, Львівського муніципального театрального, художньо-дослідницького та освітнього центру «Слово і голос» та Львівського муніципального хору «Гомін». А з 19.00 на головній сцені біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької виступатиме Наталія Половинка разом із Львівським муніципальним театральним, художньо-дослідницьким та освітнім центром «Слово і голос». Натомість із 19.30 усі будуть мати можливість разом із усією родиною насолодитися сольним різдвяним концертом Павла Табакова «Мирне Різдво».

В останній вечір 2019 року, 31 грудня, біля уже звичних львівських ярмарків та красуні ялинки на усіх охочих чекатиме святковий новорічний концерт за участі гуртів «Троєзілля», «DykoBrass» та «Шосте чуття». У переддень Різдва, 6 січня, святковий настрій створить щорічна традиція відкриття Різдвяного Дідуха, яка супроводжуватиметься колядами за участі Львівського муніципального хору «Гомін» та Львівського муніципального театрального, художньо-дослідницького та освітнього центру «Слово і голос».

Атмосферу найсвітлішого і найтеплішого свята у році – Різдва Христового, 7 січня з 18.00 створюватиме різдвяний концерт за участі гуртів «Торбан», «ягОди» і «Rockoko», який відбуватиметься на головній сцені на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької. А уже 8 січня на львів’ян і гостей міста чекатиме фестиваль «Спалах різдвяної звізди», який розпочнеться із ходи звіздарів о 12.30 від площі Музейної.

Не можна не згадати про традиційну львівську різдвяну забаву під відкритим небом «Різдво в гаю», яка відбуватиметься 7-8 січня у Музей народної архітектури та побуду імені Климентія Шептицького. Різдво в Гаю – це можливість зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби Шевченківського Гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок. Гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу.

«Різдво з Гаю – це вже особлива локація і подія для львів’ян. Будемо за старим звичаєм колядувати у Шевченківському гаю від хати до хати, дивитися на давні ремесла, куштувати різдвяну їжу. Традиційно половину із вартості кожного квитка ми віддаємо для музею народної архітектури та побуду, на реставрацію будиночків», – зазначив директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Зимові свята не можливі без «Свята Водохреща». Воно традиційно відбудеться 19 січня з 13.30 до 15.00 на площі Ринок.

Святкові події будуть відбуватися не лише у центрі міста, а й у майже всіх закладах культури у всіх районах Львова. Директорка «Lviv Dovzhenko Centre» Марта Іванишин розповіла: «В Центрі Довженка вже діє «Резиденція святого Миколая», щиро запрошуємо всіх діток прийти до нас та отримати від святого неймовірні книжки. 25 грудня вперше у нашому центрі звучатимуть коляди ХІ-ХІІ століть. Цей проект ми втілюємо спільно зі театром „Слово і діло“ та Наталкою Половинкою.

Різдвяні свята завершиться також у нас – 26 січня о 18.00 відбудеться дивоконцерт «По Різдву». На ньому виступатимуть Соломія Чубай, «Джалапіта», «Rockoko» та симфонічний оркестр «INSO-Львів». Окрім того ми підготували багато дитячих подій. Незвичною буде наша ялинка перед Центром Довженка, яка засяє одразу після відкриття головної ялинки міста».

Львівський будинок органної та камерної музики підготував на свята понад десяток подій. Заступник його директора Тарас Демко розповів: «Орган – найбільш різдвяний і святковий інструмент, який тільки можна уявити. Наш львівський орган не виняток і вже понад 85 років дарує усім радість. Починаючи з другої половини грудня аж до половини січня у нас відбуватиметься святковий марафон – концерти органної, фортепіанної та камерної музики. Буде лірично, ніжно, святково».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині очікують понад третину мільйона туристів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів