У Львові оберуть на конкурсі кращий проект музичної школи

17:30 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міськрада організує Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію музичної школи з концертним залом на вултці Личаківській, 105.

Про це повідомили в четвер, 27 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Враховуючи складну конфігурацію ділянки та особливості розташування, конкурс відбудеться у два тури. Зараз триває інтенсивний збір вихідних даних та аналітичних матеріалів і формування завдання конкурсу. Офіційно оголосити його мають намір через місяць».

«Як повідомили організатори, зміст першого туру – пошук оптимального співвідношення та рішення посадки на ділянці будівлі музичної школи та концертного залу. Фіналісти першого туру розроблятимуть проектні пропозиції більш детально із врахуванням технологічних, архітектурно-планувальних та інших нормативних вимог», – поінформували також у міськраді.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів: «Це буде школа не за типовим проектом. Тобто ми хочемо, щоб це приміщення було не лише якісним всередині, а й щоб ззовні воно нагадувало витвір мистецтва. Відтак, це буде щось навіть ширше, аніж музична школа. Це буде школа музики та мистецтв».

Андрій Москаленко також зазначив: «Плануємо створити тут великий зал, де зможуть відбуватися різні виступи. Тобто фактично у Львові з’явиться ще одне приміщення такого високого рівня, де зможуть відбуватися музичні перформанси та фестивалі, і де виступатимуть музичні школи. Тому сьогодні вранці було прийнято рішення виконавчого комітету про оголошення конкурсу, і відсьогодні стартує відлік – місяць на його проведення. Ми плануємо наступного року вже розпочати будівництво. Проект здійснюватиметься за кошти міського бюджету».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів