У Львові о 15.00 розпочнеться Фестиваль дитячого хорового співу «Співаймо канон!» (оновлено)

13:15 13 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv.glo.ua

У Палаці мистецтв на вулиці Коперніка відбудуться в п'ятницю, 13 листопада, майстер-класи й презентація нового мультфільму.

«Сьогодні у Львові розпочинається Фестиваль дитячого хорового співу «Співаймо канон!», – повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«218 дитячих та молодіжних хорових колективів зібралися разом, аби переконати усіх в різнобарвності творів у формі канону. Сьогодні, в перший день фестивалю відбудуться майстер-класи для хорових колективів, а також презентація нового мультфільму «Не будь козою», створеного вихованцями гуртків малювання на хору «Радуниця» Дитячих клубів Шевченківського району.

Захід проходитиме в конференц-залі Палацу мистецтв на вулиці Коперніка (№17).  Початок – о 15.00. 

А на вихідних з 13.30 у Будинку камерної та органної музики на вулиці Бандери (№8), відбудуться концертні виступи всіх учасників. Вхід на фестиваль – вільний. 

Організатор хорового фестивалю «Співаймо канон» Наталія Манько зазначила: «Запрошуємо всіх бажаючих завітати наш фестиваль, помилуватися хоровим мистецтвом й співом наших дітей. Під час концертів 14 та 15 листопада, кожен хор-учасник виконуватиме по 3 композиції, серед яких обов’язковими є канон й духовний твір. Адже цьогорічний шостий фестиваль присвячений Року Митрополита Андрея Шептицького. Крім того, в неділю о 16:30 усі хорові колективи зберуться разом, аби покласти квіти до пам’ятника Митрополиту та виконати духовні твори».

У цьогорічному фестивалі «Співаймо канон» беруть участь: зразковий хор «Радуниця» дитячих клубів Шевченківського району, хори учнів ДМШ №8 та №3, зразковий вокальний ансамбль «Намисто» ПК імені Гната Хоткевича, народний хор «Жайвір» та хор-клас ДМШ №1, зразковий вокальний ансамбль «Намисто» МПК імені Гната Хоткевича, народний дівочий хор «Ліра» Львівського національного університету імені Івана Франка, хорові колективи Дублян, Самбора, міста Рудки, хори з Києва та Здолбунева. 

Організаторами фестивалю є зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» й дитячі клуби Шевченківського району, ДМШ № 8. Фестиваль «Співаймо канон» відбудеться за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради».

«Організатор хорового фестивалю «Співаймо канон» Наталія Манько розповіла: «Хоровий спів завжди був одним з найпоширеніших в українській культурі. На жаль, останнім часом інтерес до цього виду мистецтва почав знижуватися. Його замінюють низькопробні, дешеві шоу, комп’ютерні ігри та інші беззмістовні розваги. І хорове мистецтво тепер стає елітарним. Керівники хорів постійно шукають й апробовують методи зацікавлення дітей та молоді хоровим мистецтвом. Тому фестиваль має дві складові: обмін досвідом ефективної роботи з дітьми, й власне концертні виступи». 

Натомість координатор Дитячих клубів Львова від управління молоді, сім'ї і спорту ЛМР Ольга Каспришин зазначила: «Фестиваль «Співаймо канон» постійно розвивається, й щороку в програмі додаються нові «родзинки». Цього разу, крім презентацій методичних напрацювань й виступів хорів, відбудеться показ результату спільного творчого проекту дітей з гуртків різного мистецького спрямування:  маленьких художників та вихованців хору «Радуниця». Запрошуємо всіх бажаючих прийти на кожну з локацій, де відбуватиметься фестиваль «Співаймо канон», й разом з дітьми поринути в прекрасне хорове мистецтво».

Фестиваль проходитиме в два етапи: 13 листопада відбудуться майстер-класи для учасників хорів та їх керівників, а 14 і 15 листопада – виступи колективів. 

Майстер-класи відбудуться в конференц-залі львівського Палацу мистецтв на вулиці Коперніка (№17). Початок – о 15:00. Спершу учасники спілкуватимуться про роль митрополита Андрея Шептицького в розвитку української культури.

У той же день відбудеться презентація «Методичного посібника духовних пісень і канонів для дитячого хору». Також на учасників свята очікує сюрприз від Дитячих клубів Шевченківського району Львова, а саме демонстрація цікавого витвору вихованців художнього гуртка та хору «Радуниця». 

Концертні виступи всіх учасників розпочинатимуться 14 та 15 листопада о 13:30 в Будинку камерної та органної музики на вулиці Бандери (№8). Крім того, в неділю о 16:30 відбудеться спільне покладання квітів до пам’ятника Митрополиту та виконання духовних творів. Запрошуємо всіх бажаючих прийти на хорове свято! Вхід вільний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів