У Львові напрацьовують концепцію створення сучасного літнього театру

13:30 8 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові створять робочу групу з напрацювання проекту створення сучасного літнього театру в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Сьогодні, 8 серпня, на Співочому полі відбулася нарада за участю міського голови Львова Андрія Садового з цього приводу».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив під час наради: «Це має бути сучасний літній театр з накриттям над всім залом і сценою. Для її створення потрібно мати постійно діючу робочу групу, адже це треба робити швидко. Для мене важливо якнайшвидше вийти на ідеальний концепт. Все має бути продуманим: як сюди під’їхати, підійти, питання накриття від вітру і дощу, евакуації тощо».

«Під час наради йшлось про те, що простір Співочого поля для концепту лісової сцени є унікальним. Тому для такого проекту варто напрацьовувати чітку концепцію та шукати компетентних архітекторів», – поінформували також у міськраді.

Директор Органного залу Іван Остапович розповів: «Ми вже досліджували це питання і знайшли мінімум трьох компетентних архітекторів, які можуть це робити. Ми з ними контактували, і деякі з них вже зацікавились цією ідеєю. Це складний проект, але потрібно дотримуватись простої логіки: визначаємо, що ми хочемо, а чого ні, і тоді архітектор починає працювати».

«На нараді було визначено, що новий відкритий зал має вміщати понад 1500 глядачів і працювати близько 200 днів у році. Міський голова Львова запропонував арт-директору фестивалю «LvivMozArt» Оксані Линів взяти на себе патронат над цим проектом та розробити правильне технічне завдання», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів