У Львові - карнавальне відкриття фестивалю «Золотий Лев на вулиці-2020»

18:37 2 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У Львові розпочався 31-й театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці - 2020». Це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція та один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Традиційно від мав би розпочатись із карнавальної ходи, проте через карантин її провести не вдалося. Старт фестивалю дало карнавальне відкриття одразу на трьох різних локаціях міста. До одного з них долучилась директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда.

«Зараз у нас розпочинається 31-й фестиваль „Золотий Лев“, і я щиро радію, що навіть через складну ситуацію в світі він таки відбувається. Не можу не згадати про ініціатора і творця цього фестивалю Ярослава Федоришина, адже це перший „Золотий Лев“ без нього. Ця людина продовжує жити в наших серцях і у своїй праці. Дякую команді театру, яка й надалі продовжує його справу, цей творчий шлях театру „Воскресіння“. Щиро радіємо, що свято повернулось на вулиці Львова», — сказала Наталія Бунда.

У 2020 році фестиваль проходить з дотриманням всіх карантинних обмежень: фізичної дистанції, маскового режиму, вимірювання температури глядачам перед кожною виставою, а в місцях, де відбуватимуться вистави, будуть розміщені дезінфектори для рук.

Театральний фестиваль відбуватиметься продовж 2−4 жовтня на таких локаціях: площа перед університетом Івана Франка, дворик Ратуші, площа перед Центром Довженка. Деякі вистави, які відбуватимуться у дворику Ратуші, будуть платними.

У зв’язку з пандемією, цьогоріч на «Золотий Лев» завітали лише українські колективи. Колективів з-за кордону не буде. Однак 4 жовтня, в рамках фестивалю «Золотий Лев», відбудеться онлайн-дискусія — обговорення, в якій візьмуть участь директори міжнародних театральних фестивалів з-за кордону та України, щоб поділитись досвідом та обговорити проблеми, які торкнулись цього року практично всіх фестивалів — як європейських, так і українських.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів