У Львові і Катовицях відкрили мурал, присвячений Станіславу Лему

19:12 12 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні на стіні компресорної станції у Львові відкрили мурал. Це спільний проєкт з Офісом "Катовіце – місто музики ЮНЕСКО", Офісом "Львів – місто літератури ЮНЕСКО" та ТзОВ "ЛемСтейшн".

Мурал відкрили у рамках спільного проекту з м. Катовіце "Нам не потрібні інші світи. Нам потрібні дзеркала". Мурал створили митці Віталій та Сергій Грехи.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

12 вересня у Львові відбуваються заходи до відзначення 100-ліття визначного львів'янина Станіслава Лема.

Львів – рідне місто Лема, де він сформувався як особистість, навчався в гімназії та університеті, написав перший фантастичний роман, прожив першу третину свого життя. 17 липня 1945 року Лем покинув Львів у потязі вигнанців і вже ніколи сюди не приїжджав. У 1945 році родина Лемів репатріювалася до Кракова.  Однак, рідне місто пам'ятає Лема і прагне належно відзначити ювілей великого львів'янина.

12 вересня, у соту річницю народження письменника, у Катовицях та Львові відкрито мурал, присвячений Станіславу Лему.

Про це розповіла сьогодні Українська служба Польського радіо.

У Катовицях стінопис авторства Міхала та Меґі Копанішин міститься на стіні будинку номер 6 на вулиці 11-го листопада, - говорить Лукаш Каленбасяк з Катовицького міста садів – Інституту Культури імені Кристини Бохенек: «Але коли ми подивимося на цю стіну будинку за адресою 11-го листопада, то побачимо, що це тільки половина муралу. Друга половина цього незвичного стінопису розташована 400 кілометрів звідси, у Львові. Адже саме у Львові, рівно сто років тому народився Станіслав Лем. Оскільки Львів, місто народження письменника, так само як і Катовиці, є містом творчості ЮНЕСКО (Львів – у галузі літератури, а Катовиці – в галузі музики), відповідно, ми вирішили поєднати наші зусилля».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів