У Львові готують Великодні сніданки й продуктові набори потребуючим

17:30 7 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, управління соціального захисту ЛМР організовує низку заходів, спрямованих до спільного святкування.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 7 квітня, «Щоденному Львову»:

«Пам’ятаючи про потребуючих мешканців нашого міста та родинність свята Великодня, управління соціального захисту Львівської міської ради організовує низку заходів, спрямованих до спільного святкування:

І. Великодній сніданок потребуючим

Вже за доброю традицією, восьмий рік поспіль, у Великодню неділю, 12 квітня, в дворику школи №62 (вул. Театральна, 15) проведуть Великодній сніданок для найбільш потребуючих львів’ян, який розпочнеться спільною молитвою о 10.00. До святкового Великоднього набору на кожну особу входитимуть традиційні українські продукти, а саме: паска, ковбаса, масло, сир, яйце, солодкий рулет та сік.

Цього ж дня, з метою демаргіналізації бездомних та безпритульних громадян, у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб (вул. Кирилівська, 3а) о 10.00. Відбудеться Великодній сніданок для близько 50 клієнтів Центру. Сніданок відбудеться за підтримки церков м. Львова та благодійників. 

ІІ. Продуктові набори нужденним

У зв’язку з настанням Великодніх днів, управління соціального захисту Львівської міської ради закупило 1,2 тисячі продуктових наборів для потребуючих львів’ян, 800 з яких вже передано Українському товариству глухих. Решту вже роздають через відділи управління соціального захисту (до набору увійшли такі продукти: макарони, десерт «Бонжур», молоко згущене, гречка, мед, олія, печиво «Конті»).

ІІІ. Продуктові набори для підопічних Львівського міського територіального центру

Напередодні Великодніх свят львів’яни літнього віку, підопічні Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, отримали святкові подарунки від міста. 

Так, 1835 підопічних цієї установи отримали продуктові набори до Пасхи. У набори увійшли такі продукти: макаронні вироби, рис, чай, солодкий десерт та молоко згущене.

IV. Заходи до Великодня для львів’ян літнього віку

З нагоди свята Світлого Христового Воскресіння, у Центрах дозвілля для літніх міського терцентру проводять ряд заходів під гаслом «Святкуймо Великдень разом»:

майстер-класи з виготовлення великодніх композицій (розпис писанок, створення великодніх віночків, листівок тощо); 

духовні зустрічі та тематичні бесіди з настоятелями храмів; 

захід «Даруємо красу бабусям», за підтримки навчального центру «Гармонія» (безкоштовні послуги перукарів та майстрів з манікюру); 

участь підопічних терцентру в «Гаївках у Шевченківському гаю».

Упродовж Великоднього тижня в центрах дозвілля терцентру проводитимуть святкові зустрічі. Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин розповів також:

«Проводячи ці заходи, управління соціального захисту, спільно з усіма підпорядкованими підрозділами, намагається охопити максимальну кількість потребуючих, враховуючи їх потреби, розуміючи важливість пам’ятати про соціально вразливі категорії львів’ян, які, як і ми, є членами громади нашого рідного міста. А свято Великодня надихає на нові задуми та соціальні проекти. Загалом, заходами до Великодня плануємо охопити понад 3 тис. нужденних львів’ян».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів