У Львові експонуватимуть «Карпатські візії синього виру»

13:55 2 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 3 липня, з 16.00 у Музеї етнографії та художнього промислу на проспекті Свободи у Львові відкриватимуть виставку живопису Василя Шиндри «Карпатські візії синього виру» (з нагоди 60-річного ювілею).

Про це повідомили у вівторок, 2 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Василь Шиндра народився 6 вересня 1958 року в с. Синевир Міжгірського району Закарпатської області. Навчався в студії образотворчого мистецтва Золтана Баконія. У 1977 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. З 1979 року працював художником-оформлювачем творчої категорії в обласному художньо-оформлювальному комбінаті».

«Василь Шиндра ініціював створення Спілки художників «Карпатські Кольори». З часу заснування (2006 рік) двічі обирався головою Спілки. Розробив і втілив декілька проектів з облаштування пам’ятників та музеїв в селі Колочава. Працює в галузі живопису, графіки, різьби по дереву», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Тематичний діапазон графічних та живописних творів Василя Шиндри знаходиться в межах пейзажного жанру. Акварельний рисунок детально, реалістично фіксує оточуючий світ, сприйнятий через призму авторської позиції в мистецтві. Олійний живопис Шиндри звучить дуже емоційно, навіть драматично. І це підсилює враження від живопису мистця», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів