У львівському театрі поставлять п’єси школярів

14:30 29 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Першому театрі поставлять п’єси про Львів, які напишуть школярі.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Львівських старшокласників навчають у межах «Лабораторії підліткової драматургії «Драма Teen», писати драматургічні тексти. Лабораторія відбувається у Першому театрі з 26 до 31 серпня, за фінансової підтримки Львівської міської ради».

«Учасників лабораторії відібрали за результатами попереднього конкурсу. Двоє львівських драматургів – Ірина Гарець та Андрій Бондаренко, навчають учасників драматургічній справі. А потім підлітки напишуть свої власні тексти. Головна тема Лабораторії – «Життя львівських околиць», – поінформували також у міськраді.

«Проект «Драма Teen» реалізується у три етапи. Перший етап (лютий-квітень) – це конкурс, який допоміг відібрати талановитих школярів. Другий етап (серпень) – власне, «Лабораторія підліткової драматургії», в рамках якої підлітки напишуть свої п’єси. На третьому етапі у вересні ці тексти передадуть відомим українським режисерам, які створять на їхній основі повноцінну постановку», – розповіли також у міськраді.

«У режисерській команді – Олена Апчел (Харків-Львів), Дмитро Гусаков (Харків-Київ), Ігор Білиць (Київ) та Дмитро Захоженко (Херсон-Київ-Львів). Вони працюватимуть з акторами Першого театру, і 8 вересня представлять на сцені Першого театру виставу-альманах за творами підлітків – фінальний результат проекту «Драма Teen», – повідомили також у міськраді.

«Показ «лабораторної» постановки стане першою подією нового 100-го сезону Першого театру. Лабораторія відбувається у різних локаціях – у Першому театрі, у Центрі міської історії, в Урбан-бібліотеці та на «Фабриці Повидла», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів