У львівському парку запланували будівельні роботи

17:00 11 січня 2019 р.

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»
Фото: misto.ridne.net

У 2019 році в парку «Знесіння» планують облаштувати спортивний комплекс, дитячий майданчик, встановити нові колиби, придбати нові лавки для облаштування центральної алеї парку й зробити капiтальний ремонт дорiжки від вулиці Довбуша до вулиці Лісної.

Про це повідомили в п’ятницю, 11 січня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «На усі ці роботи у бюджеті розвитку передбачено близько одного мільйона гривень. Зокрема, на нові колиби в бюджеті розвитку передбачено 150 тисяч гривень.

Директорка парку «Знесіння» Уляна Тарас зазначила: «Цього року заплановано облаштувати спортивний та дитячий майданчики. Один буде розташований біля гори Степана, майже поруч біля адміністрації, а другий – на Чернечій алеї. На ці об’єкти в бюджеті розвитку передбачено чимало грошей – 90 тисяч гривень на спортивний майданчик та 490 тисяч гривень – на дитячий».

Уляна Тарас розповіла також: «З ініціативи мешканців, ми вирішили, що у парку потрібні такі майданчики, потрібне таке місце, де можна займатися спортом. Ми плануємо створити один дитячий і один спортивний майданчик. Дитячий майданчик буде по вулиці Довбуша, одразу біля адміністрації. Впродовж 20-х років там була дерев’яна конструкція, схожа на майданчик, вона була аварійною та небезпечною, відтак ми хочемо купити гарні, якісні, ліцензовані качелі для дітей, щоб вони мали змогу безпечно розважатися».

Директорка парку «Знесіння» поінформувала також: «Зараз у парку, поруч озера розташовані п’ять альтанок. Вони є аварійні, прогнилі та старі. Ми б хотіли замінити їх на нові, адже за нашими спостереженнями у теплу пору відвідувачів парку є багато, а особливо на вихідних, і люди дуже часто проводять своє дозвілля саме в альтанках, тому нам, як дирекції парку, хочеться покращити їхні умови відпочинку на природі».

Уляна Тарас повідомила також: «Ми купили 12 лавок і встановили їх в центральній алеї. Але оскільки в цьому місці ми зробили нове освітлення, та й сама алея стала довшою, ми хочемо продовжити розміщення лавок. Орієнтовно в цьому році хочемо придбати до 20 нових лавок».

Директорка парку «Знесіння» зазначила: «Також ми плануємо зробити капітальний ремонт доріжки на території РЛП «Знесіння» від вулиці Довбуша до вулиці Лісної. Цей маршрут є транзитним, тому що люди з центру проходять через парк в сторону вулиці Хмельницького і так само з вулиці Лисенкої ідуть в центр міста. Це транзитна дорога, вона в нас є абсолютно аварійна, томи ми вирішили її полагодити, зараз ми проводимо експертизу, можливо цю доріжку покриємо бруківкою, можливо щебнем, – ми ще не вирішили. Все буде зроблено згідно з нормами, бо по доріжці ідуть комунікації, тобто вона має бути зйомна і її не можна заливати асфальтом.

Уляна Тарас зазначила також: «Окрім того, станом на сьогодні, Природоохоронний фонд погоджує виготовлення дерев’яних, екологічних сходів на Чернечу Гору. Минулого року такі сходи били встановлені на Лисій горі, їхня особливість в тому, що виготовлені вони з екологічних матеріалів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів