У Львівській Опері виступатиме «Піккардійська терція»

17:27 30 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Її вокалісти обіцяють, що це буде вечір, як і годиться у свята, суцільних сюрпризів.

Місто Лева запрошує до сімейного відпочинку. І створює для цього всі умови.

Зокрема, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької щойно представив прем’єру балету «Білосніжка і сім гномів» за відомою казкою братів Грімм. Музика – польського композитора Богдана Павловського, лібрето – балетмейстера-постановника львівського театру Ігоря Храмова. Прекрасні костюми для вистави-казки створила Жанна Малецька.

На дорослих і маленьких львів’ян та гостей міста чекає також вулична «Різдвяна феєрія» у виконанні акторів театру «Воскресіння» під керівництвом Ярослава Федоришина. Вистава почнеться з карнавальної ходи містом дванадцятьох 4-метрових ляльок, які символізують образи Божої матері, ангеликів, Йосифа, царя Ірода та інших персонажів вертепу. Глядачів також дивуватимуть вогняним шоу.

Готується до концерту у Львівській опері й чоловіча вокальна формація «Піккардійська терція». Вокалісти обіцяють, що це буде вечір, як і годиться у свята, суцільних сюрпризів. У програмі «Різдва в Опері» – колядки в оригінальних акапельних обробках та авторські різдвяні пісні.

– Треба святкувати, колядувати! – вважає керівник «Піккардійської терції» Володимир Якимець. – Не можна забувати українських традицій. Діди-прадіди недаремно берегли їх, передаючи з покоління у покоління. Впевнений, що українська коляда звучатиме тепер із особливою силою – і на київському Майдані, і у Львові, і у Донецьку.

Долучаться до секстету піккардійців переможець І Міжнародного конкурсу імені Квітки Цісик Оксана Муха та скрипаль-віртуоз, український Паганіні Олександр Божик. Дуже сподіваються артисти на те, що їхньому музичному тріо («Терція» – Муха – Божик) підспівуватиме й хор із залу – причому не тільки дорослі, а й маленькі глядачі.

Про це повідомляє сьогодні, 30 грудня, львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів