У львівській галереї «Зелена канапа» – виставка Ігоря Романка

15:06 5 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед

Це вже третя персональна експозиція живопису відомого художника.

Відкрилася вона 4 лютого, а її основу становлять пейзажі – 12 нових, великих творів, створених упродовж останніх двох років. Ігор Романко – відомий живописець не лише у Львові а й закордоном. Його виставки проходили в Україні, Польщі, Словаччині, Австралії, Японії.

Директор галереї «Зелена канапа» Олеся Домаразька розповідає: «Застиглі у вічності іконографічні образи дерев і трави, водойм і неба, створені без суєти, несуть в собі потужне філософське послання глядачеві. Все змінне і водночас непорушне на нашій землі, не можливо вступити двічі в одну й ту саму річку, але  в той самий час – вода не утворюється і не зникає, а залишається тією самою, яку пили ще в доісторичні часи. Саме так малює природу Ігор. Окрім пейзажів, Романко вперше показує «Світанок поета»  портретне зображення свого улюбленого Богдана-Ігоря Антонича». 

Художник Ігор Романко зазначив, що йому зараз важко думати про мистецтво, адже всі думки у нього спрямовані на ситуацію, яка склалася в країні в останні місяці. Виставка живопису у галереї «Зелена канапа» триватиме до 26 лютого 2014 року.

Про це повідомляє сьогодні, 5 лютого, київське інтернет-видання «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів