У Львівській філармонії буде концерт французької піаністки

13:00 7 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

15 листопада о 19:00 у Львівській національній філармонії розпочнеться концертна програма «Barbier & Rhapsodie».

Про це повідомили в четвер, 7 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Французька піаністка Кім Барб’є виконає один з найвідоміших концертних творів фортепіанного репертуару ХХ століття – Рапсодію на тему Паганіні Сергія Рахманінова, написану на основі 24-го капрису Нікколо Паганіні. Надзвичайно віртуозне півгодинне полотно потребує під соліста (адже твір написаний для фортепіано та оркестру) неабиякої підготовки та витримки».

«Рапсодія вражає багатством образів і настроєвих нюансів та є до снаги лише найкращим. Партію оркестру виконає Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії, диригуватиме Тарас Криса», – поінформували також у міськраді.

«Другою композицією програми є останній зразок жанру симфонічної поеми у творчості Ріхарда Штрауса – «Життя героя», ораторія 40. Твір відрізняє колосальний склад оркестру, а також величезна тривалість – понад 40 хвилин, що перевершила усі зразки цього жанру Ференца Ліста та  Ріхарда Штрауса», – розповіли також у міськраді.

«Твір є програмним, а центральний у ньому – алегоричний образ героя та його боротьби.  Прозвучить знаменита композиція майстра, у виконанні АСОЛФ, під орудою Тараса Криси», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів