У Донецькому екзархаті УГКЦ освятили нові храми

17:00 6 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: news.ugcc.ua

У Костянтинівці на Донеччині й Мелітополі в Запорізькій області освятили два нові храми.

Про це повідомив Офіційний інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви, де також розповіли, що в Костянтинівці освятили новозбудований храм на честь святителя Миколая Чудотворця, а в Мелітополі екзарх Донецький – владика Степан Меньок – здійснив освячення дерев’яного храму чвятої Анни. У своїй проповіді під час урочистої Святої Літургії в Костянтинівці владика Степан говорив про важливість храму для віруючої людини.

Разом із парохом – отцем Віталієм Кестерем – Святу Літургію з владикою Степаном співслужили отець Павло Федусів, ієромонах Йосиф зі Згромадження Воплоченого Слова, отець-митрат Василь Іванюк та отець Микола Крецул. Літургія відбулася в супроводі хору катедрального собору в Коломиї. На довгоочікуване свято також чисельно прибули парафіяни та гості міста.

Після урочистої Літургії владика нагородив подячними грамотами активних парафіян, які особливо посприяли побудові храму. Окрему нагороду за вагомий внесок у розбудову церкви від екзарха Донецького отримав отець Віталій Кестер.

Парафія святої Анни в Мелітополі ще дуже молода –  її засновано лише влітку 2019 року, а вже у грудні спільними стараннями парафіян та їхнього настоятеля – отця Петра Креніцького – було зведено дерев’яний храм. Будівництво храму здійснила бригада майстрів з Івано-Франківської області під керівництвом отця Юрія та Миколи Зеленчуків. Відчутну фінансову підтримку надали спільноти «Матері в молитві» та «Лицарі Колумба» Мелітополя.

Як інформував «ЩЛ», у катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів