У 2016 році на Львівщині заплановано провести більше 33-х тисяч мистецьких заходів

14:52 1 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Нова програма Народних домів передбачає майстер-класи від художників, пересувні виставки, фотовиставки, національно-патріотичне виховання за участі пластунів, спортивні змагання та зустрічі з відомими діячами та спортсменами.

«Обласний департамент з питань культури, національностей та релігій впроваджуватиме нову концепцію роботи та розвитку народних домів Львіщини. Зокрема, нова стратегія передбачає, що у кожному населеному пункті нашого краю щонайменше двічі на місяць відбуватимуться культурно-мистецькі заходи із залученням артистів театру, майстрів народної творчості, художників, музичних та танцювальних колективів. Загалом за рік заплановано провести понад 33 тисячі додаткових мистецьких заходів» – повідомили сьогодні, 1 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації , де також поінформували:

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська зазначила: «Ми напрацювали широкий перелік заходів та культурно-мистецьких подій. Також врахували побажання дітей, молоді, людей середнього та похилого віку. Відповідно будь-хто знайде цікаві для себе події».

Зокрема, у кожен народний дім Львівщини завітає мандруючий професійний та аматорський кінотеатри. Для перегляду буде запропоновано стрічки української анімації для дітей, сучасна українська кінематографія та архівні стрічки з фонду контори прокату кіно.

Окрім того, до поїдок у райони та міста області долучаться викладачі та студенти Львівських університетів, музичної та мистецької академій. Вони читатимуть лекції, які супроводжуватимуться візуальними презентаціями. Нова програма Народних домів також передбачає майстер-класи від художників, пересувні виставки, фотовиставки, національно-патріотичне виховання за участі пластунів, спортивні змагання та зустрічі з відомими діячами та спортсменами.

У деяких Народних домах уже зараз тривають різноманітні культурно-мистецькі заходи. Зокрема, уже 9-10-11 жовтня в Бродах транслюватимуть відомі стрічки «Поводир», «Брати» та «Політ золотої мушки».

Загалом в області налічується 1376 народних домів. Нова концепція народних домів запрацює з 1 січня 2016 року».  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів