Тисячі людей прийшли попрощатися з Блаженнішим Любомиром у Львові

09:28 2 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У соборі святого Юра відбувся чин заупокійної панахиди.

У Львівській міськраді повідомили напередодні ввечері: «Домовина з тілом Блаженнішого Любомира Гузара прибула до соборі святого Юра. У храмі відслужили чин заупокійної панахиди. Храм буде відкритим цілу ніч для усіх охочих попрощатись з архиєпископом-емеритом».

«Заупокійну панахиду очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у співслужінні з митрополитом Ігорем та єпископами УГКЦ. У молитві також взяв участь архиєпископ і митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький», – розповіли також у міськраді.

«Відсьогодні до 5 червня львів’ян закликають утриматися від проведення гучних розважальних заходів. У Львові прощання з Блаженнішим Любомиром триватиме у п’ятницю та суботу. Окрім поминальних літургій та пішої скорботної ходи, про які повідомлялось раніше, у п’ятницю в соборі святого Юра відбудеться монаший Парастас за померлим», – поінформували також у міськраді.

«У п’ятницю о 10.00 у соборі святого Юра розпочнеться заупокійна літургія за Блаженнішим Любомиром. Ввечері в п’ятницю у соборі святого Юра буде відслужений чин монашого парастасу», – розповіли також у міськраді.

«У суботу о 9.00 відбудеться божественна літургія, котру очолить Патріарх Святослав у співслужінні з владиками Священного Синоду. Звідти урочиста хода з тілом Блаженнішого Любомира рушить до церкви святого Михаїла. Після цього тіло кардинала виїде до Києва, де в понеділок він буде похоронений у Патріаршому соборі», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Натомість у Львівській облдержадміністрації розповіли напередодні ввечері: «До собору святого Юра приїхали тисячі вірян не лише з усієї території Львівщини, а й з інших областей заходу країни щоб попрощатись із Блаженнішим Любомиром. Увечері траурний кортеж прибув до собору, люди довго очікували у черзі, аби попрощатися із кардиналом Гузаром, вони несли квіти та лампадки аби вшанувати пам'ять очільника Української греко-католицької церкви (2005-2011 років) Любомира Гузара».

«Свтященнослужителі, під керівництвом Блаженнішого Святослава, відправили спеціальну літургію.Попрощатися із Любомиром Гузаром на Львівщині можна упродовж двох днів – 1 та 2 червня. Поховають Любомира Гузара у Києві в крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового 5 червня», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів