Туристів з Вірменії заохочують відвідати Львівщину

17:06 24 червня 2017 р.

Фото до новини

Представницька делегація із Західної України прибула до Вірменії з офіційно ознайомчим візитом.

До складу делегації ввійшли керівники та власники найбільших туристичних компаній Заходу України, в тому числі «Всесвіт», «Галичина», «Клуб Мандрів», «Кумпель», «Акурат». Керівник відділу маркетингу Львівської обласної адміністрації Марина Якушева та представники логістичного напрямку української авіакомпанії «МАУ» також долучилися до делегації.

Як повідомив керівник представництва «МАУ» в Республіці Вірменії Паруйр Варданян, це перший візит такого масштабу представників Західної України, основною метою якого було вивчення безпосередньо на місці та ознайомлення з туристичним потенціалом Вірменії.

Цей візит є відповіддю на поїздку керівників ряду провідних вірменських ЗМІ в Україну восени 2016 року, які, своєю чергою, мали можливість на місці побачити та оцінити потенціал туристичної взаємодії між Вірменією та Україною.

Важливо зазначити, що всі учасники процесу висловили готовність реалізувати ті можливості, які відкриються через безпосередній живий контакт.

Варданян зазначив, що налагодження тісних відносин між вірменськими та українськими партнерами відкриває нові можливості для туристичних потоків. Особливе значення має те, що Львів позиціонує себе як найзручніший та найдешевший транзитний центр Східної Європи.

Львівська сторона представила туристичні пакети Львівщини за різними напрямками, а саме – медичним, духовним та активним туризмом. Також було розглянуто варіанти поєднання різних видів туризму. Вірменських туроператорів зацікавили місця вірменської спадщини, в той час як українська сторона розглянула можливості включення в туристичні пакети відпочинку в Грузії.

Також «МАУ» висловили готовність і надалі всебічно сприяти налагодженню взаємовигідних відносин між двома країнами в сфері доступності взаємних поїздок.

За словами членів делегації, взаємні поїздки української і вірменської сторін були би неможливими без активної і всебічної підтримки посольства Вірменії в Україні та посла Андраніка Манукяна.

Нинішній приїзд української делегації до Вірменії і минулорічний візит вірменської делегації в Львівську область з української сторони готували та реалізовували авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» спільно з міськрадою Львова та Трускавця.

З вірменської сторони приймаючою стороною виступив Державний комітет з туризму при Уряді Республіки Вірменія, який, крім безпосередньо ознайомчо-робочої програми для учасників, забезпечив також і організацію необхідних бізнес зустрічей та контактів з зацікавленими компаніями та організаціями, представленими на туристичному ринку Вірменії.

Загалом, починаючи з 2001 року число гостей Вірменії стабільно зростає з року в рік приблизно на чверть. Та й не дивно, адже Вірменія – країна з неповторним колоритом.

Вірменія сьогодні, як і Україна, є відносно молодою країною, що проголосила свою незалежність в 1990 році. В той час країна переживала непрості економічні часи, але з часом змогла стабілізувати ситуацію і стати самодостатньою державою. Ця економічна стабільність проклала багато шляхів для інвесторів, що сприяло її подальшому розвитку. Одним з таких шляхів став розвиток розважальної сфери країни, а саме будівництво та відкриття спеціальних закладів, де можна попрактикувати свої навички в інтелектуальних іграх. Такі заклади стали популярними не тільки серед місцевих жителів, які все більше приймають участь в онлайн турнірах, а й серед туристів. Крім того, найкращі заклади розташовані навколо столиці Вірменії, Єревану, що є дуже зручно, зважаючи на те, що туристам не доведеться витрачати багато часу на подорож.

Окрім процвітаючої розважальної індустрії, в Єревані є величезна кількість музеїв, сучасне мистецтво та досить розвинена культура кафе. Тобто тут є все, що має бути в столиці, включаючи свою особливу і неповторну атмосферу.

Згідно з посольством Вірменії, найпопулярнішими туристичними напрямками також є Цахкадзор, Діліжан, Джермук, Севан, Агверан, Гюмрі, Ванадзор. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів