Два українські фільми відзначено на Варшавському міжнародному кінофестивалі

19:30 15 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У рамках 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, який цього року проходив з 6 до 15 жовтня, представили 9 українських фільмів, з них 3 створені за державної підтримки.

Про це повідомляє Держкіно України, пише Dailylviv.com.

За результатами 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, як повідомляє ДержКіно України, нагороду за найкращий повнометражний документальний фільм отримали режисери словацько-чесько-української копродукційної стрічки «Фотофобія», а дебютний фільм Дениса Тарасова «БожеВільні» отримав (на фото) спеціальну відзнаку у конкурсній програмі перших і других повнометражних робіт молодих режисерів «Competition 1-2».

Читайте також: У прокат виходить воєнна драма «Шлях поколінь». Частину коштів з квитків скерують на дрони для ЗСУ

У рамках 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, який цього року проходив з 6 по 15 жовтня, представили 9 українських фільмів, з них 3 створені за державної підтримки: «Дім за склом» - режисера Тараса Дроня (міжнародний конкурс), «БожеВільні» - режисера Дениса Тарасова (конкурс перших і других фільмів), «Залізні метелики», - режисера Романа Любого (конкурс документальних фільмів).

Варшавський міжнародний кінофестиваль (Warsaw Film Festival) - щорічний міжнародний кінофестиваль, що представляє нові фільми світового, європейського та польського кінематографа. З 2009 року Варшавський кінофестиваль рішенням Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів долучено до групи найважливіших світових кінофестивалів, таких як фестивалі у Каннах, Венеції, Локарно, Сан-Себастьяні, Берліні чи Карлових Варах.

Як писав Dailylviv.com раніше, 16 жовтня - останній день для кандидатів на стипендіальну програму «Gaude Polonia» 2024

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів