Транскордонний фестиваль розпочався у Львові втретє

17:10 28 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

У Львівському палаці мистецтв розпочався в середу, 28 серпня, ІІI Транскордонний фольклорний фестиваль «Ornamenty fest», який триватиме до 31 серпня.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «На фестиваль запрошені фольклорні колективи з Польщі, Словаччини, Сербії, Словенії, Молдови, Індії. Фестиваль об’єднав різні мистецькі простори. В програмі фестивалю –концерт фольклорних колективів, ярмарок виробів майстрів художнього промислу та українських виробників, представлення національних страв кухні країн тощо».

«Зокрема, 31 серпня у Львівській національній філармонії відбудеться гала-концерт учасників ІІІ Транскордонного фольклорного фестивалю «Ornamenty fest». В програмі – фольклорні ансамблі «Чарівні струни», «Вишиванка» (Україна), «Серенча», «РУЧАЙ», (Польща), «Stropkovčan» (Словаччини), «Жатва» (Сербія), «Spicusor» і «Teiusі» (Молдавія) та Каріна Маловшек (Словенія)», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Метою фестивалю є сприяння всебічному розвитку української культури, активізація транскордонного та міжнародного співробітництва у сфері культури, обмін досвідом творчої діяльності, зміцнення зв’язків з українською діаспорою, ознайомлення з фольклорними традиціями та звичаями народів сусідніх держав», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів