Торік прокурори притягнули у Львові до відповідальності 601 посадовця

17:57 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Маріан Стрільців

Кримінальні провадження розпочато проти 39 із них, а до суду скеровано 14.

Повідомляючи про це сьогодні, 14 січня, прес-служба прокуратури міста Львова додає: «Такими є результати перевірок, проведених у 2013 році в порядку нагляду за додержанням законодавства органами влади, місцевого самоврядування та контролю».

Зокрема, 15 кримінальних проваджень розпочато прокурами за фактами порушень конституційних прав і свобод громадян, десять – щодо незаконних діянь, зокрема посадовців органів влади та місцевого самоврядування, при використанні бюджетних коштів, п’ять – за наслідками виявлених у діяльності посадових осіб Львівської міської ради та її структурних підрозділів зловживань у сфері комунальної власності, бюджетного та природоохоронного законодавства.

Також триває розслідування у дев’яти кримінальних провадженнях за фактами незаконного відчуження державного та комунального майна. Загалом прокуратурою Львова виявлено 12 об’єктів нерухомості площею понад 2,3 тисячі кв. м. та вартістю більше 5 млн. грн., які завдяки шахрайським схемам були незаконно вилучені з власності громади міста Львова.

У 2013 році прокурорами також скеровано на розгляд суду із обвинувальними актами 14 кримінальних проваджень щодо посадовців. Сума збитків у них – майже 2 млн. грн. На цей час судами уже розглянуто із постановленням рішень вісім таких проваджень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів