«Свято Пампуха» триватиме у Львові два дні

09:50 18 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

18 та 19 січня в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківському гаю) на вулиці Чернеча Гора у Львові вже одинадцятий рік поспіль триватиме «Свято Пампуха».

Про це повідомили в суботу, 18 січня, у Львівській міськраді, де також оприлюднили програму «Свята Пампуха» й розповіли, що всіх відвідувачів безкоштовно частуватимуть пампушками. Найвправніші львівські господині випікають сотні пампухів, хваляться рецептами та новими кулінарними знахідками, частують всіх відвідувачів та встановлюють свої «смачні рекорди».

Організатори «Свята Пампуха» зазначили: «Цьогоріч свято відбувається вже в одинадцяте. Як і минулого року воно пройде в Шевченківському Гаю. Всі гості свята долучаться до давніх галицьких звичаїв, насолоджуватимуться виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів. Ну, і звичайно, в програмі свята апетитні частування – цього року кожного відвідувача свята безкоштовно частуватимуть пампушками».

Під час «Свята Пампуха» кожен охочий може взяти участь в різноманітних конкурсах –на найкращий різдвяний вертеп, на найшвидше поїдання пампухів, на найкращу господиню, на «Наймилішого Ангелика» та «Найкапоснішого чортика». На V Міському фестивалі «Свято пампуха» у 2010 році львівські господині випекли і виклали пампуховий малюнок із 7040 різдвяних пампушків, який мав розміри чотири на 10 метрів, що увійшов до Книги рекордів Гіннеса.

Як інформував «ЩЛ», 24 січня гурт «Lux Mundi» спільно з хором «Taize Lviv» та великим збірним оркестром влаштують у «Центрі Довженка» велике різдвяне дійство.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів