Стриянин Зиновій Медюх присвятив фронтовикам пісню «Молитва на Різдво»

20:40 19 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

Разом зі Зиновієм Медюхом «Молитвою на Різдво» заколядували львівські виконавці – Оксана Муха й акапельний секстет «Піккардійська Терція».

У Львові триває проект #ПісніВійни. Кілька днів тому організатори патріотичної соціально-мистецького акції представили вже шостий сингл, і це – пісня «Молитва на Різдво».

Як розповіла ініціатор та організатор проекту Галина Гузьо, автором слів та музики цієї сучасної колядки є воїн і бард Зиновій Медюх, відомий як Зеник з Майдану. Під час Революції Гідності цей чоловік з гітарою тримав Нічну варту. Згодом записався добровольцем у Національну гвардію. Почав їздити у зону АТО як солдат резерву першого батальйону Нацгвардії України імені генерала Сергія Кульчицького. Заспівав сотні концертів – як для військових, так і для цивільних Донбасу.

Щодо колядки «Молитва на Різдво», то Зиновій Медюх написав її торік – перед Різдвяними святами, коли повертався із передової додому, до Стрия. Воїн-бард розповів: «Думав тоді про всіх тих хлопців, які залишаються захищати нашу землю і при мінус 10-20 градусів, у той час, коли на мирній території усі родинами збираються за святковими столами. Їм, у першу чергу, ця пісня і присвячується». 

У «Молитві на Різдво» розповідається про те, що дівчинка Оленка, яка чекає свого тата із війни, просить у Миколая та у всіх святих одного – аби батько повернувся живим. І сила щирої дитячої молитви оберігає та захищає воїна.  

Разом із Зиновієм Медюхом «Молитвою на Різдво» заколядували львівські виконавці – Оксана Муха й акапельний секстет «Піккардійська Терція». Її художній керівник Володимир Якимець, який створив аранжування до «Молитви на Різдво» вважає: «Бійці, учасники проекту #ПісніВійни – це люди, які пройшли горнило пекла. І зробили це заради нас. Вони боронять Україну.  А в цьому проекті показують, що є не тільки воїнами, а й творчими особистостями. Пісня «Молитва на Різдво» – дуже світла, дає надію та віру у перемогу». 

Проект #ПісніВійни триває. У 2017 році, як обіцяють організатори, вийде альбом, котрий об’єднає півтора десятка пісень, написаних українськими захисниками та записаних у дуетах бійців із відомими артистами. Окрім Оксани Мухи та «Піккардійської Терції», до проекту долучилися лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, Павло Табаков та Арсен Мірзоян, Сергій «Фома» Фоменко із групи «Мандри», Ірина Доля та Аничка Чеберенчик.

Про це повідомили сьогодні, 19 грудня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів