Сьогодні у Львові організують для безхатченків святкову вечерю (оновлено)

13:54 6 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У Центр обліку бездомних громадян на вулиці Кирилівській запрошено 50 гостей.

«На Святвечір, 6 січня, у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб приготують святкову вечерю для безхатченків», – повідомили сьогодні, 6 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Людям запропонують скуштувати традиційні різдвяні страви: вареники з картоплею, квашену капуста, оселедець, узвар із сухофруктів, солодощі. Окрім того, Святу вечерю для обездолених організовують в Регіональному центрі соціальної адаптації у містів Броди, а також урайонах та містечках Львівщини при місцевих парафіях. Про це повідомили в  департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації.

Окрім того, підопічні Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян напередодні також зібралися разом, щоб розділити  трапезу перед надвечір’ям Різдва. директор департаменту Василь Мартиняк підкреслив: «Різдво – це той час, коли потрібно забути старі образи, перепросити тих, кого ми могли образити, подякувати тим, хто зробив нам добро чи просто був поруч з нами протягом усього року. У ці святкові різдвяні дні жодна людина не повинна почувати себе самотньою».

Зазначимо також, що до дітей Буківського та Роздільського дитячих будинків-інтернатів завітали меценати із виставами, колядами, піснями, дарунками. А в будинках-інтернатах області, а також у стаціонарних відділеннях для постійного проживання територіальних центрів соціального обслуговування впродовж новорічно-різдвяного періоду відбуваються святкові концерти, вечори, вікторини, різдвяні пригощання.

Низку різноманітних заходів та конкурсів провели районні та обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Дітей долучали до виготовлення ялинкових прикрас, вивчення пісень, колядок та віршів».

Раніше в прес-службі міської ради розповіли в середу «Щоденному Львову»:

«Пам’ятаючи про потребуючих у час новорічних і різдвяних свят, працівники Центру всіляко намагаються підтримати своїх підопічних. 6 січня у приміщенні Центру для безхатченків організують щорічну святкову вечерю. За спільним столом безхатченки зможуть скуштувати вареники з картоплею, квашену капусту і помідори та оселедець.

На солодке гостей почастують печивом, цукерками, вафлями та узваром з сухофруктів. Вечеря відбудеться у приміщенні Центру обліку бездомних громадян на вулиці Кирилівська, 3а о 20:00. На захід запрошено 50 осіб.

Виконувач обов’язків директора Центру обліку бездомних громадян Олександр Бородін розповів: «Бездомні громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах, особливо потребують відчути миттєвості Різдвяного святкування та радість єднання. Тому організація таких заходів є важливим елементом у соціальній реабілітації цих громадян».

Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради. Відповідно до своїх завдань, Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову реєстрацію, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю – з 09:00 до 18:00.

Також при Центрі діє відділення нічного перебування безпритульних громадян, де особи, які звернулись, можуть отримати нічліг, санітарно-гігієнічні послуги, першу медичну допомогу та інші послуги. Відділення нічного перебування працює щоденно з 20:00 до 08:00. Телефон гарячої лінії: 233 10 49. Юридичні консультації: 233 14 79. Е-mail: centrobliku@ukr.net».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів