Сьогодні у Львівській філармонії – концерт талановитих дітей зі сходу України й Криму

10:40 14 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні о 19.00 у Концертному залі імені Станіслава Людкевича на вулиці Чайковського, 7 відбудеться концерт класичної музики для підтримки дітей вимушених переселенців.

«У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 14 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 14 квітня, о 19.00 у Львівській обласній філармонії (Концертний зал імені Станіслава Людкевича на вулиці Чайковського, 7) пройде концерт класичної музики для підтримки дітей вимушених переселенців. Участь у концерті візьмуть талановиті діти-музиканти зі Сходу України та АР Крим.

Організатори розповіли також: «Дитяча музична творчість є одним із найскладніших та найтриваліших процесів становлення особистості. Тому після перемог в конкурсах дуже важливо спостерігати та допомагати дітям просуватись по їхньому творчому шляху. Тим більше зараз, коли в країні йде війна. А діти-переселенці взагалі повинні починати все наново: нові помешкання, нові школи, нові умови». 

У концерті візьмуть участь: Анна і Софія Кисляк, Ліза Зубенко, Валерія Курильчук, Христина Михайличенко, Євген Моторенко. Опікується талановитими дітьми заслужена артистка України Богдана Півненко. Заради них була створена і громадська організація «Responsible future» («Відповідальне Майбутнє»). Організатори додають:

«Відповідальне майбутнє» ставить за мету згуртувати однодумців для підтримки проекту, які продемонструють свою соціальну відповідальність та готовність допомагати талановитим дітям та підліткам України, адже підтримка талановитих дітей сьогодні є надзвичайно актуальною, дітям важливо відчути, що їхні зусилля, виснажлива праця, натхнення, мистецький пошук оцінені глядачами та професійними музикантами. Сьогодні важливо, щоб музикант не лише змагався на сцені у відкритому конкурсі й був поцінований, а й міг свою майстерність дарувати людям.

Саме тому такий концерт може зіграти особливу роль у визначенні мистецького покликання, сприяти тому, щоб дитина обрала для себе у майбутньому шлях професійного музиканта, і можливо, вписала власну, яскраву сторінку в розвиток українського класичного академічного мистецтва. Варто зазначити, що 4 травня у Парижі у Salle Cortot Микита Бурзаніца (Донецьк) та Христина Михайліченко (Сімферополь) матимуть за честь грати на одній сцені із видатним піаністом сучасності українського походження Дмитром Суховієнком».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів