Сьогодні у Львівській філармонії – концерт «На крилах Різдва»

14:11 4 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: philharmonia.lviv.ua

Розпочнеться він у Концертному залі імені Станіслава Людкевича о 17:00.

У ньому беруть участь солістка Львівської філармонії Оксана Ковальова, Зразковий хореографічний ансамбль «Сонечко», керівником якого є заслужений працівник культури України Марія Горностай, ведуча Інна Павлюк, артистка оригінального жанру Оксана Кузіна, бальна пара Мар’яна Трубич та Руслан Юрин, а також багато маленьких учасників аматорів-виконавців. Концерт складатиметься з колядок, новорічних пісень та танців.

Автор ідеї – Оксана Ковальова, яка разом із Інною Павлюк є сценаристом концерту. Цікавим для дітей буде концерт ще й тим, що всі діти у залі будуть задіяні у дійстві як повноправні учасники. Разом із виконавцями вони колядуватимуть, танцюватимуть, веселитимуться та мандруватимуть у пошуках української казки. 

Розпочнеться дійство із виступу маленьких білих янголяток. У концерті «На крилах Різдва» ведучі виступлять у ролі українських фольклорних персонажів Кози та Котика, які будуть шукати українську казку, яку згубили, а мандруючи співатимуть пісні та виконуватимуть музичні композиції.

Насамперед усі помандрують у Казкові Карпати. Ансамбль «Сонечко» виконає танцювальну композицію «Карпатські візерунки». А оскільки вже за декілька днів – Різдво, то Оксана Ковальова разом із залом заколядує дві колядки «Бог ся раждає» та «У Вифлеємі».

Можливо, казку допоможуть віднайти чарівниці? Тоді наші ведучі потраплять у далеку Німеччину, де їх зустрінуть феї, які познайомлять прекрасного принца з принцесою. Бальна пара Мар’яна Трубич та Руслан Юрин виконають романтичний танець «Принц та принцеса».

Чародійство на сцені продовжиться, адже ведучі знайдуть чарівну флейту та дзвіночки. У супроводі фей та інших казкових персонажів на сцені з’явиться Зоряна Королева, а солістка Оксана Ковальова виконає одну із найскладніших арій з опери Вольфганга Амадея Моцарта «Чарівна флейта».

Після цього Зоряна Королева зникне і на її місці з’явиться принцеса із однієї з казок «Тисяча і одна ніч». Чародійство з вогнями продовжить артистка оригінального жанру фокусниця Оксана Кузіна.

Звичайно, що казки інших країн гарні, та ми повертаємось до рідної домівки та казок. На сцені з’являються Гоголівські персонажі із казки «Ніч перед Різдвом», де чорт краде місяць.

На мітлі на сцену влітає відьма, яка змовилася із чортиком, і разом із залом і маленькими учасниками заспіває пісню. Далі Оксана Ковальова виконає народну українську  пісню «Десь поїхав мій меленький», а чортик з козаком візьмуться до танцю….

От вже рідна казка кота і кози вже близько, адже виходять на сцену ансамбль «Сонечко» і виконує композицію «Щедрик»… Нарешті казку віднайшли, адже кіт і коза живуть у народних сценах і є невід’ємними персонажами новорічного фольклору «Щедрика». Разом із Василем і Маланкою вони обіцяють зайти до кожного двору, щоб Новий  рік був щасливий. Отож, щасливого всім Різдва.

Вартість квитків – 20 та 30 грн. Вони продаються в касі філармонії щоденно з 11.00 до 19.00 (235-89-46) та на ticketclub.com.ua. Абонементи – дійсні!

Про це повідомляє сайт Львівської філармонії.

Як інформував «ЩЛ», 4, 5 та 7 січня щогодини зі 17:00 до 22:00 у дворику Львівської Ратуші – вистава «Коли ангели спускаються на землю» театру «Воскресіння» сьогодні у Львівській філармонії – концерт «На крилах Різдва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів