Сьогодні о 20:00 стартує Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові»

18:14 15 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lv.20minut.ua

Як запевнили в п’ятницю в прес-службі міськради, частина зібраних на ньому коштів піде на підтримку українського війська.

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, сьогодні о 20:00 стартує Міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові». У повідомленні також конкретизують:

«15-31 серпня Львів і Краків об’єднає одна подія – Міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові». За цей час у Львові відбудеться 9 концертів. Частина зібраних у Львові коштів підуть на підтримку українського війська. 

Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові» розпочнеться сьогодні, 15 серпня, о 20:00 год. у Храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Атмосферу давнього Львова подарують академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», блискучі польські флейтисти Лукаш Длугощ і Агата Келяр. Диригуватиме Сергій Бурко.

До уваги слухачів пропонуватимуться твори австрійського композитора-класика Вольфганга Амадея Моцарта, австро-угорського флейтиста Франца Доплера, який народився у Львові, видатного українця Максима Березовського, сучасного польського композитора Януша Бєлєцького та нашого видатного краянина Мирослава Скорика.

У великому залі Львівської музичної академії ім. М. Лисенка (вул. Нижанківського, 5) суботнього вечора 16 серпня о 17.00 год. в рамках фестивалю відбудеться концерт «Молоді таланти». У програмі твори композиторів: француза Ернеста Шоссона, аргентинця Астора П’яццолли і поляка Анджея Пануфніка.

У неділю, 17 серпня, фестиваль продовжить концерт за участю польського вокального ансамблю рорантистів під батутою Станіслава Галонського. Партію органу виконуватиме українська піаністка, клавесиністка та органістка Олена Мацелюх.

У Костелі св. Марії Магдалини (вул. С. Бандери, 8) прозвучить музика Вавельської катедри – польські поліхоральні і церковні твори ХVII-ХVIII ст. 

Довідка

Краків прийматиме українських гостей вже в 39-те, а ось місто Лева проводитиме таку серію концертів уперше.  У рік свого 20-річчя оркестр «Віртуози Львова» розпочав реалізацію спільного щорічного проведення українського фестивалю – «Музика в старому Львові» та польського фестивалю «Музика в старому Кракові».

Ця ідея належить засновникові відомого українського камерного оркестру «Віртуози Львова», народному артисту України Сергію Бурку та засновнику польської капели «Краковієнсіс» й польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславу Галонському. Організаційним і промоційним осередком фестивалю стала компанія «Дік Арт» та Львівська обласна філармонія».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів