Сьогодні о 19.00 відкриють Львівський Кіноцентр

16:24 20 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 20 березня, о 19.00 на вулиці Володимира Великого, 14 а відбудеться відкриття Львівського Кіноцентру.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 березня, «Щоденному Львову»:

«20 березня о 19.00 годині відбудеться відкриття Львівського Кіноцентру за адресою: вул. Володимира Великого, 14 а, який є реорганізованим та оновленим колишнім кінотеатром «Сокіл». Начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш розповіла також:

«Сьогодні ми відкриваємо щось нове, яке, насправді, вже є давно вимріяне, обговорене багато разів і потреба в цьому вже давно назріла. Йдеться про відкриття Львівського Кіноцентру, який буде дуже багатофункціональною установою.

Це буде тим місцем, яке даватиме, по-перше, нові робочі місця, адже розвиваючи кіноіндустрію у Львові, ми розвиваємо не тільки мистецтво – ми розвиваємо людей, економіку і це дуже конкретне завдання цього Кіноцентру. Назріла потреба в інакшому кінотеатрі, який був інакшим у всьому, починаючи від репертуару і закінчуючи дизайном та меню в кав’ярні.

Це щось таке, що буде різко відрізнятись від комерційних кінотеатрів і те, що буде заповнювати нішеву потребу у перегляді «іншого» кіно.  Кінокомісія буде підрозділом Львівського Кіноцентру та буде займатись всім, що стосується організації, інспірації, промоції кінозйомок у Львові».

Більшість показів відбуватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. Також відбуватимуться покази кіно, знятого на плівку, з архівів Львівської обласної контори кінопрокату.

У кіноцентрі є кінозал з плівковим та цифровим проекторами, зручна зона відпочинку та кафе. Директор Львівського кіноцентру Андрій Породко розповів також:

«Львівський Кіноцентр створювався на базі кінотеатру «Сокіл», основа колективу лишається старою та доповнюється новими людьми. Кіноцентр поєднуватиме функції освітнього центру (воркшопи, майстер-класи, школа кіно) та кінотеатру з незалежним, авторським, «іншим» кіно.  Діяльність кіноцентру орієнтована на глядачів, котрі люблять і цінують якісне кіно на великому екрані – незалежно від їхнього віку, рівня доходів та соціального статусу».

 Натомість директор Львівської кінокомісії Ольга Райтер зазначила:

«Все більше і більше усвідомлюємо, наскільки важливою є культура, наскільки вона може бути репрезентативною, наскільки з допомогою фільмів, театрів, книжок можна представляти Україну в світі. Важливо є те, що 80% фільмів у Кіноцентрі будуть транслюватись мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Щодо кінокомісії – в нас є дві проблеми: фільмів знімають мало і фільми знімають стихійно. Львів є чудовою локацією для зйомок, так, в нас ще недостатньо розвинена сфера послуг в плані кіно – недостатньо є людей, які професійно займаються підготовкою та можуть надати обладнання.

Мета кінокомісії  - сформувати цю інфраструктуру і це впливатиме не лише на розвиток культури, а й вплине на економічні показники. Ми плануємо проводити тренінги. Будемо працювати на всеукраїнському рівні». 

Як відділ Кіноцентру починає своє життя і перша в Україні Львівська кінокомісія, головним завданням якої є збільшення кількості фільмів, знятих в місті та регіоні. На відкритті відбудеться показ українських короткометражок Короткі Метри.UA: Не Страшно13′ (Катерина Науменко 2009), Борода25′ (Дмитро Сухолиткий-Собчук 2012), День Незалежності15′ (Антоніна Ноябрьова 2012), Kwoon – Swan 4′ (Сашко Даниленко 2014), Перша співбесіда 13′ (Жанна Озірна 2015), Об’єкти у дзеркалі ближче, ніж вони здаються 2’ (Марина Дикуха 2013), Жуйка10’ (Ольга Макарчук 2013)». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів