Сьогодні львів'яни йдуть до Святої Плащаниці

14:12 11 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Поклоніння святій плащаниці та її цілування для християн – це справді глибоке духовне переживання і нагода відновити свою віру в Христа й любов до Господа, що з любови до нас помер на хресті.

Сьогодні львів'яни йдуть до святої плащаниці. Використання святої плащаниці в богослужбах Великої п'ятниці й суботи так, як ми її тепер почитаємо, відносно недавнє, бо має за собою заледве кількасот літ, але своїм походженням сягає самої смерти Ісуса Христа

Свята плащаниця, а це ікона Христа в гробі, стала складовою частиною обрядів вечірні Великої п'ятниці й утрені Великої суботи і говорить нам про строгу Божу справедливість, безконечну Божу любов і безмежне милосердя до нас, грішних. Використання святої плащаниці в богослужбах Великої п'ятниці й суботи так, як ми її тепер почитаємо, відносно недавнє, бо має за собою заледве кількасот літ, але своїм походженням сягає самої смерти Ісуса Христа.

Плащаниця – це ніщо инше, як те простирало чи саван, у якому було завинуто мертве Тіло Христа Господа, коли його покладено до гробу. Східна Церква у відправах Великої п'ятниці й суботи не знала плащаниці майже півтори тисячі літ.

Поклоніння святій плащаниці та її цілування для християн – це справді глибоке духовне переживання і нагода відновити свою віру в Христа й любов до Господа, що з любови до нас помер на хресті. Про це повідомили сьогодні, 11 квітня, в київській газеті «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів